SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRDILAR

Devlet Hastanesi bahçesinde sendika üyelerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapan Genel Sağlık İş Bursa İl Sekreteri Erman Açıkgöz, "İzmir Bornova'da Aile Sağlığı Merkezi'nde sağlık çalışanları hasta yakınları tarafından darp edildi. 29 Mart 2019 tarihinde, Bornova Yunus Emre 29 nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) görevli aile hekimi ve sağlık çalışanları eli sopalı bir grubun vahşice saldırısına uğramıştır. Eşine ilaç yazdırmak için gelen kişinin talebi, aile hekimimiz tarafından evrensel bir kural olan "hastanın kendisi olmadan işlem yapılamayacağı " gerekçesi ile kabul edilmemiştir. Hasta olmadan reçete düzenlemeyi kabul etmeyen Aile Hekimi, eşinin ilaçlarını yazdırmak isteyen kişi tarafından darp edilmiştir. Aile Hekimini darp eden şahıs, bununla yetinmemiş daha sonra 10 kişi ile beraber, tekrar sopalarla birlikte 29 nolu Yunus Emre Aile sağlığı merkezine gelmişlerdir."

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

ARTIK YETER, CANIMIZ YANIYOR

"Eli sopalı kişiler ASM'de görevli iki aile hekimini, aile hekiminin olay yerinde bulunan öğretmen eşini, aile sağlığı merkezinde görevli hemşire ve hizmetlileri, hatta olaya engel olmaya çalışan esnafı bile darp etmiştir. Tedavi altına alınan sağlık çalışanlarına ilk müdahaleleri yapılmış, aile hekiminin burnunda kırık tespit edilmiştir. Bu sağlık emekçilerine uygulanan şiddetin ne boyuta ulaştığının bariz göstergesidir. Artık yeter, canımız yanıyor, isyan ediyoruz, can güvenliği istiyoruz. Korku değil, onur duyarak çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Etkin sağlıkta şiddet yasası için sesimiz duyulsun diye. Genel Sağlık-İş; sendikası olarak üretimden gelen gücümüzü kullanıyor sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşam hakkı ve güvenli ortamda çalışma hakkı için 03 Nisan 2019 Çarşamba günü ülke genelinde bir günlük iş bırakıyoruz."

"Halkımızı, üyelerimizi, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yeni canlar yanmasın, hayatlar son bulmasın diye dayanışmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz. Saldırıyı kınıyor, yaşanan şiddet olayının faillerinin gereken cezayı alması için olayla ilgili tüm gelişmelerin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.