Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu

İnegöl Sağlık Meslek Yüksek Okulu için önemli bir adım atıldı ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu 'İlk ve Acil Yardım Programının' 2020-2021 eğitim döneminde eğitime başlayabilmesi adına İnegöl Devlet Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Kaymakam Şükrü Görücü'nün katılımıyla İnegöl Meslek Yüksek Okulunda yapılan protokolle, İlk ve Acil Yardım Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, pratik stajlarını İnegöl Devlet Hastanesinde yapacak. Böylece İnegöl Devlet Hastanesini 'Eğitim Hastanesi' yapma yolunda oldukça önemli bir adım atıldı.

Protokole ilişkin bir açıklama yapan Hastane yöneticisi Hayrettin Göçmen, "Uludağ Üniversitemize bağlı İnegöl Meslek Yüksek Okulunda 'Marka kent İnegöl'ü', 'Üniversite kenti İnegöl' ve 'Yaşayan ve Yaşatan Hastane İnegöl Devlet Hastanesi'ni, 'Eğitim Hastanesi' yapma yolunda minik ancak oldukça önemli bir adım atıldı. Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel'in girişimleri ile İnegöl'e kazandırılan Sağlık Meslek Yüksek Okulu 'İlk ve Acil Yardım Programının' 2020-2021 eğitim döneminde eğitime başlayabilmesi adına İnegöl Devlet Hastanemiz ve Uludağ Üniversitemiz arasında bir protokol imzalandı."

"Sayın Kaymakamımız Şükrü Görücü'nün himayeleri ile gerçekleşen protokol imza törenine, Uludağ Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof Dr Ahmet Saim Kılavuz ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan katıldı. İmzalanan protokolle İnegöl'de eğitim görecek 'İlk ve Acil Yardım Meslek Yüksek Okulu' öğrencileri pratik stajlarını İnegöl Devlet Hastanesinde yapacak. Bize göre bugünkü adım, hastanemizin 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi' olması açısından upuzun fakat güzel ve bir o kadar da anlamlı yolun ilk adımları. Allah adımlarımızı sıklaştırsın ve hızlandırsın. Atılan bu adımlar İnegöl'ümüz ve Milletimiz için hayırlara vesile olur" diye konuştu.