Nüfusu 300 bine dayanan ekonomisi ön plana çıkan İnegöl'de hastane ve doktor problemi her geçen gün artmakta. İnegöl Devlet Hastanesi'nde birçok bölüm doktor olmamasından dolayı kapanırken, birçok bölümde doktor eksikliğinden dolayı sağlıklı hizmet verememekte.

ÖZEL HASTANELER TIKA BASA

Sağlık hizmetinde yaşanan problemlerden dolayı vatandaşlar MHRS üzerinden randevu alamazken, randevu alamayan vatandaşlar İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki hizmetlerden yararlanamamakta. Devletin sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaşlar zorunlu olarak özel sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalıyor. Randevu alamayan vatandaşlar yolu özel hastanelere düşünce, özel hastanelerde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

DOKTORA İHTİYAÇ VAR

İnegöl Devlet Hastanesi'nde bina yetersizliği ve doktor eksikliği giderek artıyor. Uzun vadede İnegöl'e yetmesi planlanan İnegöl Devlet Hastanesi binası artık yetmemeye başlarken, doktor, personel, ve bölüm eksikliğinden dolayı İnegöllülere kaliteli hizmet sunamıyor.

KEMOTERAPİ KAPANDI

2016 yılında dönemin AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleri ile açılan ve yüzlerce hastanın Bursa'ya gitmekten kurtaran kemoterapi bölümü Tıbbi Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül'ün tayin istemesi sonrası kapandı. İnegöl'de yaklaşık 800'e yakın hastanın faydalandığı bölümün kapanmasının ardından İnegöl'deki hastalar Bursa'ya gitmek zorunda kalıyor.

PLASTİK CERRAHİ YOK

Mobilyanın başkenti olarak anılan ve kesi olaylarının sürekli yaşandığı İnegöl'de plastik cerrahi bölümünün bulunmaması ise İnegöl'de Devlet Hastanesi'nin bir başka eksikliği olarak göze çarpıyor.

CİLDİYEDE DOKTOR KALMADI

Son olarak kapanan bir başka bölüm ise ciddiye bölümü oldu. Ciddiye bölümünde görev yapan tek doktorun izine ayrılması izin sonrası ise istifa edeceği öğrenildi.

PSİKİYATRİ YETERSİZ

Çinko nedir? Hangi besinlerde bulunur? Çinko nedir? Hangi besinlerde bulunur?

Öte yandan İnegöl Devlet Hastanesi'nde bulunan psikiyatri bölümünde tek doktor bulunmasından dolayı hastalar randevu almakta sıkıntı yaşamakta.

KALP KRİZİ GEÇİREN BURSA'YA SEVK EDİLİYOR

Nüfusu 300 bine yaklaşan İnegöl'de kalp krizi geçiren hastalar, Devlet Hastanesi'nde anjiyo işlemi yapılamadığı için, acil serviste yapılan müdahalenin ardından Bursa'ya sevk edilmek zorunda kalıyorlar.

BİNA YETMEMEYE BAŞLADI

2014 yılında hizmete giren İnegöl Devlet Hastane'nin binası, 7 yıl sonra artık yetmemeye başladığı öğrenildi. Otopark sıkıntısının da baş gösterdiği hastane, yeni bölümler açılsa bile bu bölümlerin hizmet vereceği odaların olmadığı öğrenildi.

PERSONEL EKSİK

Doktor eksikliğinin yanında İnegöl Devlet Hastanesi'nde temizlik, güvenlik ve tıbbi sekreter personeli eksikliği de dikkatlerde kaçmıyor.