SAĞLIKLI HAYAT DERSİ ALDILAR

Hayat Bilgisi dersi müfredatı içinde yer alan "Sağlıklı Hayat" ünitesi kapsamında yapılan gezide öğrenciler; "Gezi- Gözlem" tekniği ile daha kalıcı bir öğrenme gerçekleştirdiler. Gezide öğrenciler hastanenin eğitim Salonunda önce diş hekimi ardından hemşire ve güvenlik şeflerine soru sorma fırsatı yakaladılar. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri öğrencilerin merak ettikleri tüm sorulara içtenlikle cevap verdiler.

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

Diş Hekimi Mustafa Ertuğrul AYDIN'ın yaptığı konuşmada, öğrenciler işin uzmanıyla konuştuğu için kendilerini daha güvende ve rahat hissettiler. Hemşire İlknur ÖZYÜCEL'e yöneltilen sorularda ise öğrenciler, aslında tüm hemşirelerin aynı görevde olmadığını; her uzmanlık alanındaki doktorun yanında bulunan hemşirenin görevlerinin temelde aynı ancak özelde daha farklı olduğunu öğrenmiş oldular.

Gezi hakkında açıklama yapan Devrim Kosova İlkokul Müdürü Özer Yılmaz da; "Gelecekte sağlığımızı koruyacak olan öğrencilerimizin sağlık kurumlarını içselleştirici bir öğrenme yoluyla gezi-gözlem yaparak bilmesi onların bu mesleğin ne kadar önemli olduğunu anlamasına yardımcı olacaktır. Özel Devrim Kosova Okulu Müdürü olarak ben, öğrencilerimin her dersin her konusunda bu tür öğrenme gerçekleştirmesi için elimden geleni yapacağım." diyerek yapılan gezinin eğitim-öğretimdeki önemini vurguladı.