Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor

Hastane önünde toplanan sağlıkçılar adına konuşan Türk Sağlık-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Fikret Okur, 11 Marttan bu yana Türkiye'nin salgınla mücadele ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının bugüne kadar yaptıkları ile hep takdir topladığını ifade eden Okur, "Sayın Bakan günlük açıklamalar ve tedbirler konusunda başarılı bir yönetim performansı ortaya koydu. Hiç şüphesiz ki salgınlamücadelenin kahramanlarıda sağlık çalışanları oldu. Tüm zorluklara rağmen olağanüstü bir çalışma azmi, kendi hayatlarını hiçe sayarak gösterdiklerifedakarlık, ailelerinden aylarca uzak kalarak yaptıkları hizmetle tarihe geçtiler. Binlerce arkadaşımız virüse yakalandı, hayatını kaybetti."

"Salgının ortaya çıktığı ilk günden beri süreç çok kritik olduğu için bizde oldukça hassas davrandık. Sağlık hizmetlerinin sıkıntıya girmemesi, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması adına uyarılarda ve önerilerde bulunduk. İlerleyen süreçte sağlık çalışanlarının alkışlandıklarını, Milletin ve devletin her kademesinden sağlık çalışanlarına teşekkür edilip, takdir edildiklerini hep beraber gördük. Her ne kadar alkışlar ve teşekkürler güzel ise de asıl meselenin sağlık çalışanlarının sorunlarını bitirmekten geçtiğini belirterek temel meselelere çözüm istedik. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerininde heba edilmemesini ısrarla dile getirdik."

"Meseleler kulak arkası, sümen altı edilmez, çalışanın aleyhine değil lehine olan düzenlemeler hayata geçer. Bu temennilerle koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin dört bir yanında şifa dağıtan, çalışma hayatındaki tüm zorluklara ve yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde hizmet eden tüm kahraman sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum; sağlık çalışanlarının yüklerinin hafifletilmesi için Covid-19 tedbirlerine mutlaka yani maske-mesafe ve temizlik kuralına uyarak lütfen destek olun." diye konuştu.