Kongre İnegöl Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde gerçekleşti. Denetleme kurulunun yapıldığı kongrede Denetleme Kurulu Başkanlığına önce ki dönem dernek başkanlarından Ednail Aşkın, denetleme kurulu üyeliğine İnegöl Belediye Meclis Üyesi Mürsel Avşar ve Ali Kaya seçildi.
Yönetim kurulu faaliyet ve mali durum ibrazının ardından tek liste ile gidilen kongrede dernek başkanlığına Saadettin Erdoğan yeniden seçilerek güven tazeledi.

CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren dernek Başkanı Saadettin Erdoğan, "2 yıl önce yapılan kongre ile dernek başkanlığına seçildik. İnegöl'ün köklü derneklerinden biri olan Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde pandemi nedeni ile kısıtlı bir şekilde çalışma gerçekleştirdik. Yeni dönemde ise arkadaşlarımız ile birlilte İnegöl'de yaşayan tüm hemşerilerimiz ile birlilte kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İnegöl Bayburtlular Derneği'nde Saadettin Erdoğan başkanlığında yeni yönetim şu şekilde, Murat Kani, Elim Pamuk, Adnan Öztürk, Kadir İnci, Muhammet İhsan Koçyiğit,Resul Demirer, Şahin Ayhan, Emre Baytemur, Fariz Baran, Ercan Giray, Tahir Keleş, Seçmen Erdoğan,Abdurrahim Aruk