KAMUOYUNA AÇIKLANDI

Mahalli İdareler Başkanlığı öncülüğünde İnegöl'de birçok sivil toplum kuruluşu ile yapılan istişarelerden elde edilen bilgilerle kriz yönetimi dosyası hazırlandı. Kaymakam şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban'a da takdim edilen dosya, kahvaltılı basın toplantısında kamuoyuna açıklandı.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı şehrin sorunlarını dile getirmeye çalıştıklarını aktaran İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Sorunları bir taraftan dile getirirken, sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini kanaatlerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Mahalli idareler başkanımız bünyesinde bir çalışma başlattık. Yaşanan bu sıkıntılı sürecin etkisiyle İnegöl halkımız olası bir depreme, olası bir sel felaketine ve olası bir doğal afete ne kadar hazırlıklı diye bir çalışma hazırladık. Yaklaşık bu süreç bir buçuk ay sürdü." dedi.

Başkan Eroğlu'nun ardından hazırlanan dosyayı detaylı bir şekilde kamuoyuna açıklayan Mahalli İdareler Başkanı Av. Fatih Mucahid Berber, "2020 yılı içinde birçok krizle karşı karşıya geldik. Elazığ'da yaşanan büyük deprem, halen daha bölgemizde yaşanan depremler, korona virüs salgını ve en son olarak da yaşadığımız sel felaketleri bizlere kriz yönetimi konusunda artık daha duyarlı ve hazırlıklı olmamız gerektiğini gösterdi. Bu anlamda mahalli idareler başkanlığımız öncülüğünde İnegöl'de birçok sivil toplum kuruluşu ile yaptığımız istişare ziyaretleri sonrasında topladığımız verilerden bir kriz yönetimi dosyası oluşturduk." diye konuştu.

BİRİNCİ MADDE BİNA VE LOJİSTİK İHTİYACI

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

Dosya ile alakalı çalışmaları iki ana başlık altında topladıklarını aktaran Berber, "Kriz yönetiminde birinci maddemiz bina ve lojistik ihtiyacı, ikinci maddemiz ise insan organizasyonu oldu. Bina ve lojistik ihtiyacı olarak şu anda dört temel talep ortaya çıktı. İnegöl'de bir kriz merkezi binası inşası, büyük ölçekli çadır kent alanlarının şimdiden tespiti ve buradaki altyapının hazır hale getirilmesi, acil durum konteyner sayısının artırılması ve İnegöl'de bir afet eğitim alanı oluşturulması. İnsan organizasyonunda da özellikle sivil profesyonel gönüllü sayısının artırılması ve bunların organizesini önemsiyoruz. Ancak şu anda öncelikli ilk talebimiz afet eğitim alanı oluşturulması."

"İnegöl'ümüzde mevcut binalardan bağımsız ilçe kriz merkez binası kurulması gerektiğini ön gördük. Yatar mimaride çok şiddetli depremlere ve sel felaketlerine dayanıklı olacak bir kriz merkez binası kurulmalıdır. Bina ve lojistik anlamında ikinci olarak İnegöl'e gerekli olan acil yardım konteynırlarıdır. Bu konteynırların içinde arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılabilecek ekipmanlar bulunmalıdır. İnegöl'de iki noktada acil durum konteyneri var. Birisi Kültür Park'ta bir diğeri de Botanik Parkta.Yapılacak kriz merkez binasının yakınına bir çadır kent alanın hazırlanması gerekmektedir." dedi.