İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "20 Temmuz Salı günü hep birlikte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı arifesinde yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi İnegöl'ümüzde de hazırlıklar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ziyaret ettiğimiz ve akabinde videolu bir basın açıklamasıyla eksikliklerini dile getirdiğimiz, ilçemize yakışmayan Mesudiye'deki hayvan pazarı alanı nihayet kaldırıldı. İnegöl Belediyesi tarafından Alibeyköy yakınlarına yaklaşık 14 dönümlük alanda yeni hayvan pazarı inşasına başlandı. Yer seçimiyle ilgili özellikle tarım faaliyetlerinin yürütülmediği bir bölgede yapılmasını arzu ettiğimiz hayvan pazarı bir şekilde burada yapılmaya başlandı."

"İnegöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamada hayvan pazarının bu Kurban Bayramına hizmet edecek şekilde yetiştirileceği ifade edildi. Bizler de yapımı devam eden hayvan pazarıyla ilgili olarak İnegöl Belediyesi başta olmak üzere kamuoyuyla tavsiye ve çekincelerimizi paylaşmak istiyoruz. Öncelikle yapımına geç başlanması sebebiyle hızlandırılan çalışmalar projenin kalitesiz olarak tamamlanmasına sebebiyet vermemelidir. Daha önceden Mer-Pa Pazar alanında çatılarda yaşanan, neredeyse faciaya sebep olan mühendislik ve inşa hatalarına tekrar düşülmemelidir. Bu yıl ilk kez kullanılacak olan hayvan pazarında sistemin ve işleyişin hızlı oturması için özellikle Temmuz ayının başı itibariyle hayvan pazarındaki görevli sayısı artırılmalıdır."

"Mesudiye mahallesinin adeta kabusu olan bayram trafiği ve otopark sorunuyla ilgili olarak yeni hayvan pazarına ulaşımda alternatif güzergahlar oluşturulmalı, bu güzergahlar mümkünse tek yön şeklinde ring sistemi olarak düzenlenmelidir. Pazar alanındaki otopark bölgesinde de düzeni sağlayacak görevli istihdam edilmelidir. Pazar alanının kullanımı sırasında ortaya çıkan sorunlar hızlı ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. Yukarıda belirttiğimiz çekincelerimiz haricinde yeni yapılan bu projenin İnegöl'ümüz açısından olumlu bir adım olduğunu, ilçemize değer katacağını, hayvan besicilerimize verdiğimiz değeri ortaya koyacağını düşünüyor, projenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.