Türk Osmanlı kültürüyle birlikte göçlerle gelen zenginliğin özellikle rumeli ve balkanların eşsiz damak tatlarindan biri olan RUMELİ SARMA 'nın tarifini sizlere anlatacağım.

RUMELİ SARMA IÇIN GEREKLİ MALZEMELER:

500gr. Julyen (serçe parmak kalınlığında)doğranmış dana eti, 1 adet kuru soğan, Yarım diş sarımsak, Kaşar rendesi

KREP IÇIN:

2 adet yumurta, 2 Su bardağından biraz az un, 2 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz , 1 çay kaşığı şeker , Yarım çay bardağı sıvı yağ

BEŞAMEL SOS IÇIN:

1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı tereyağ, Yarım litre süt, Tuz,karabiber

YAPILIŞI:

Soğanları julyen şekilde ince ince doğrayın. Tencerede yağda kavurmaya başlayın. Sonrasında etleri sarımsakla beraber ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ilave edip bir müddet daha kavurun. Etin hizasına gelecek kadar su ilave edin. Sonra tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşak kıvama gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Bu işlemi yaptıktan sonra etler kendi kendine piserken diğer işlemlere geçin.

Bir kapta,un ve sütü hiç topak kalmayacak kadar iyice çırpın. Yumurtaların ilave edip biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı kıvamda hamur edin. Teflon tavaya sıvı yağı dökerek tavayı kızdırın. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Iyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Kolay gelsin:)

Krepler bittikten sonra eti kontrol edin. Piştiyse kapatın. Fırının sıcaklığını 125°C açın.

Başka bir tencerede ise tereyağını eritin. Un ilave edip kavurun. Sütü ilave edin kıvam alıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber attıktan sonra altını kapatın.

Tüm bu işlemler bittikten sonra krepleri düz temiz bir zemine yayın. Içlerine pişen etleri koyun. Rulo şekline getirip içleri yağlı fırın tepsisine koyun Üzerine beşamel sosu döküp kaşar rendesini ekleyin. Isteğe bağlı domates biberle süsleyebilirsiniz. Sonrasında fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar fırında tutun. 20 dk yeterli olacaktır. Kızardıktan sonra fırından alıp bıçak yardımı ile kesip yiyebilirsiniz.Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI: Eğer evde soya sosu ve nar ekşisi varsa bir tavada 2 yemek kaşığı salça ve ikisini ekleyip kavurun biraz su ilave edip ketçap kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Fırından çıkan yemeğin üzerine dökün inanın mükemmel bir lezzet elde etmiş olacaksınız.