Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor' projesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında 'Ramazan Paylaşmaktır' etkinliği düzenlendi. Okulun öğretmenleri Hasan Şimşek ve İpek Kaya rehberliğinde öğrenci, öğretmen, veli ve gönüllü katılımcılar desteği ile 35 adet ramazan kolisi ve 65 adet market alışveriş fişi hazırlandı.

Ramazan ayından önce köylerdeki ihtiyaç sahiplerine koli, marketlere yakın oturan merkezdeki ihtiyaç sahiplerine ise istedikleri zaman kullanmak üzere, çeşitli marketlere ait alışveriş çekleri teslim edildi.

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

Okul müdürü Fatma Doğlar Dağ yaptığı açıklamada; "Hazırlanan koli ve hediye çekleri sayesinde okul-toplum işbirliğini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Ramazan ayının manevi değerlerinden olan paylaşmak ve yardımlaşma duygularını öğrencilerine yansıtarak yeni nesillerin bu manevi değerlerle erkenden tanışmaları sağlanmıştır. Bu sayede çocuklarda duygusal zekanın gelişmesi, manevi değerlerin oluşması için güzel bir fırsat elde edilmiştir."

"Meslek liseleri ailelerde buluşuyor projesi kapsamında yıllardır çoğalarak büyüttüğümüz Ramazan Kolisi etkinliğimizi bitirmenin gönül rahatlığını yaşıyoruz. Hasan Şimşek ve İpek Kaya öğretmenlerimiz önderliğinde toplanan erzak ile alışveriş çekleri öğrenci ve öğretmenlerimizin katkısıyla oluşturulmuştur. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine yine sorumlu öğretmenlerimizin çabaları ile ulaştırılmıştır. Her sınıfa kumbara koyup günlük olarak takip eden başta ilgili öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, Allah hayrımızı kabul etsin diyorum." diye konuştu.