Ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele, İnegöl'de bütün camilerde yapılarak bu gelenek sürdürülmeye çalışıyor. Camilerde, sabah, öğle ve ikindi namazından sonra okunan mukabeleye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Ramazan ayıyla okunan mukabeleleri takip eden yetişkinler, namaz vakitlerinin dışında da camilerin dolmasını sağlıyor. Camilerin yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı imam ve müezzinlerin Ramazan mesaisi yoğun geçiyor. Sıcaklardan etkilenen vatandaşlar ise serin ortamları tercih ediyor.

Yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı? Dil ucuyla yemeğin tadına bakılabilir mi? Yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı? Dil ucuyla yemeğin tadına bakılabilir mi?

Ramazan ayında müftülük olarak yaptıkları faaliyetlerden söz eden Müftü vekili Dr. Ömer Faruk Atan, "Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Camilerimizde mukabeleler sabah, öğlen ve ikindi de okunuyor. Merkezi camimiz olan İshakpaşa camimizde öğle ve teravih namazından önce vaaz yapılıyor. Bu vaaz diğer 189 camimizde de dinleniyor. Bu Ramazanda Burhaniye cami, Yıldırım cami (Cuma), Suyolu cami, Somuncu Baba cami ve Yeni Kuba camisinde teravih namazı hatimle kılınıyor."

"Bunun yanında bütün Kuran Kurslarımızda öğle namazından önce mukabele okunuyor. Ayrıca 16 camimizde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere bayan vaizelerimiz ve kuran kursu öğreticilerimiz bayanlara yönelik irşad faaliyeti yapıyor. Bunun yanında rehabilitasyon merkezlerimizde engelli öğrencilerin velilerine yönelik sohbetler yapılıyor. Okunan hatimlerimizde devletin birlik beraberliği, ordumuz ve güvenlik görevlilerimiz için dualar yapılıyor" diye konuştu.