Yazılı açıklama yapan Başkan Durmuş, "Son günlerde Boğaziçi Üniversitesine yapılan rektör ataması bahanesiyle, bazı siyasi partilerin kışkırtması ve alenen desteği ile çeşitli yasa dışı terör örgütü militanları başta İstanbul olmak üzere bazı illerimizde, gezi benzeri bir provakasyon peşindedir. Bilinmelidir ki, bu vandalların, yalanlarla bezenmiş provakatif eylemleri, hiç bir sonuca ulaşmayacak ve geçmişte yapılan girişimler gibi, ülkeye yapılmış ihanet örnekleri arasında yer edinecektir."

"Kimsenin derdinin rektör ataması olmadığı ve bu eylemlerin neyi amaçladığı aşikardır. Bilim yuvası olması ve ülkenin geleceğinin yapılanmasında en önemli rolü oynaması gereken üniversiteleri, sözde hak ve özgürlük arayışı adı altında ne idüğü belirsiz, sapkın ve zehirli yapılara terk etmeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Toplumun beklentilerini karşılamayan, ülke adına değer üretmeyen ancak konu kirli siyaset ve milletin kutsallarına saldırı olunca sıraya giren, geçmişte vesayet adına yapılan akedemik atamalara alkış tutan, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ne kadar bildiri varsa altına imza atan akedemisyen ve sözde aydınların da kime hizmet ettiğini bu millet gayet iyi bilmektedir."

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

"Milletimizin değer yargıları ve kutsallarına el uzatanlar bilmelidir ki, her zaman AK Parti teşkilatları ve bu vatana sevdalı olan yürekler karşılarında olacaktır. Bu ülkede doğup büyüyen, ancak bu millet için değer taşıyan ne varsa, ilk fırsatta bu değerle saldıranların amacı, açık seçik şekilde belli olduğu gibi bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu hedefle hareket edenler, yakın tarihte yapılan kalkışma ve provakasyonların sonuçları unutmamalı ve Türk milletinin devlete olan bağlılığını sınamaktan vaz geçmelidirler." diye konuştu.