Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11.11.2019'da saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. İnegöl'de de 27 ayrı lokasyonda 15 bin fidan toprakla buluştu.

Ağaç seferberliği İnegöl'de de protokolün katılımıyla Karalar Mevkiinde gerçekleştirildi. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı fidan dikim töreninde, İnegöl'de toplamda 15 bin fidan toprakla buluştu

Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

Tarım Orman-İş Sendikası, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 11 Kasım'da 'Geleceğe Nefes' adı altında, diktiği 11 milyon fidanın büyük bölümünün kuruduğunu iddia etmiş; ancak bakanlık fidanların yüzde 95'inin tuttuğunu duyurmuştu.

Karalar mevkiinde dikilen fidanların bir kısmının kuruduğu gözlemlendi. Kuruyan fidanların büyük kısmının protokolün diktiği fidanlar olması dikkat çekti. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ve İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya'nın diktiği fidanlar da kurudu.