Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri ve öğrencileri ile ülkemizin yazılım alanındaki gelişmelere katkıda bulunmaya devam ediyorlar. Proje yarışmalarına öğretmen ve öğrencilerin katılımı sağlanarak süreç içerisinde yer alarak mesleki tecrübelerini arttırıyorlar.

Bursa'daki okul ve kurumlarda yürütülmekte olan projelerle ilgili kurumsal bir hafıza oluşturmak ve projelere teknik destek olmak üzere Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017 yılında e-PAS (Elektronik Proje Ağı Sistemi) Projesini hayata geçirdi.

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Bursa eğitimine yönelik hazırlanan projelerin kurumsal bir hafızasını oluşturarak aynı zamanda desteklenmesinin de amaçlandığı e-PAS Projesi, Bursa'daki tüm resmi ve ilgili özel okullardaki yönetici ve öğretmenlerin aktif katılım sağlayabilecekleri çevrimiçi bir proje platformunu hizmete sunulmaya başlandı.

Proje kapsamında öğretmenlerin yenilik ve girişimciliklerinin teşvik etmek üzere 'E-PAS 1 Fikir Proje Yarışması' düzenlendi. Katılımcı tüm öğretmenlere katılım sertifikalarının verildiği törende; okul öncesi/anaokulu, ilkokul, ortaokul, genel ortaöğretim, mesleki ve teknik ortaöğretim ve mansiyon kategorilerinde dereceye giren 16 öğretmene ödülleri takdim edildi.

E-PAS 1 Fikir Proje Yarışmasına 396 proje başvurusu yapıldı. Ön değerlendirme aşamasından geçen projeler daha sonra değerlendirme kurulunun iki üyesi tarafından ayrı ayrı olarak içerik değerlendirmesine tabi tutuldu. Öğretmenlerin sunduğu projeler arasından yapılan değerlendirme sonucu Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden Muammer Güler 'Sen de oyna, geleceğini kodla' isimli projesi ile Genel Ortaöğretim kategorisinde Bursa il birincisi oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada;

"Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesinde yer alan 6 Meslek Lisemizin başarıları ile gurur duyuyoruz. İnegöl'ümüzün sanayisinin lokomotifi olacak okullarımız bizi gururlandırmaya devam ediyorlar. Bunlardan en sonuncusu Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen E-PAS 1 Fikir Proje yarışmasından geldi. Muammer Güler hocamızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Okul yöneticilerimizi öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tekrar kutluyor ve bu konularda desteklerimizi artırarak devam edecektir" dedi.