Alinur Aktaş'ın Belediye Başkanlığı döneminde yapımına başlanan, İnegöl'ün en büyük inşaat projesi olan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve kent meydanı projesi, ihaleyi alan firmanın ekonomik kriz yaşaması sonucunda 2018 yılı Eylül ayında durdu.

Eski hastanenin bulunduğu alanda yaptırılan projenin kaba inşaatının yapımı için İnegöl Belediyesi yeniden ihaleye çıktı. Kaba inşaat ihalesini Ankara menşeli Akçadağ firması 9 milyon 849 bin TL bedelle kazandı. İhaleyi alan firma, sözleşme imzalanmasının ardından şantiyesini kurarak çalışmalara başladı.

İhaleyi alan firma kaba inşaatı sözleşme gereği 6 ayda tamamlayacak. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından belediye 2.etap için yeni bir ihale yapacak. Yeni hizmet binası ve kent meydanı projesinin 2 yıl içerisinde bitirilip hizmete açılması bekleniyor.

Bodrumdaki otoparkı 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanı 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare olan ve toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip proje de 15 bin 600 metrekare Belediye meydanı, 9 bin 600 metrekare inşaat ve peyzaj alanı, işlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip olacak proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar, kafe ile restoran, sergi salonları ve meclis salonu olacak. Projeye Hükümet Konağı, Kaymakamlık konutu ve Sedir Kafe'nin bulunduğu alanın da dahil edilmesi bekleniyor.

Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada; "Yüklenici firmamızla görüşmelerimiz devam ediyor. Malum projeyi ikiye böldük ve birinci etabını başlattık. Birinci etabın kaba inşaatı devam ediyor. Kalan işlerle ilgili yeniden revizyon yapılacak. Dolayısıyla boşalan alanları da değerlendirme noktasında değerlendirmelerimiz oldu. Bu revizyonlar yapılırken gider kalemlerini dikkate alarak çalışmalarımızı incelikle sürdürüyoruz. Çalışmalar netleştikçe kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Fen İşleri Müdürü Yakup Can ise projede herhangi bir küçülmenin olmadığını belirterek," "Meydan alanının daha da büyütülmesi gibi ufak değişiklikler yapılacak. Önceki projeye göre 23 maddede değişiklik yapılacak" dedi.

CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü