NESNE TABANLI PROGRAMLAMA KURSU

Programlama mantığının kavratılması, Nesne Yönelimli Programlama mantığının irdelenmesi ve Windows Form Uygulamaları ile kursiyerlerin çalıştıkları meslek ile ilgili olarak programlar hazırlayabilmelerini sağlamak adına açılacak Nesne Tabanlı Programlama kursu için kayıt başvuruları 28 Şubat Perşembe günü başlayacak. 08 Mart Cuma gününe kadar sürecek kayıt başvuruları adresinden online veya Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezine şahsen yapılacak. 15-25 yaş arası lise ve üniversite öğrencilerinin başvurabileceği Nesne Tabanlı Programlama Kursu ise 12 Mart Salı günü başlayacak.

"İNESMEK İLE VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINA DEĞER KATIYORUZ"

Nesne Tabanlı Programlama Kursu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Çağı yakalayan yönetim anlayışı ile şehri geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal belediyecilik kapsamında vatandaşlarımızın gönüllerine dokunmaya, onların her zaman yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu noktada İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(İnesmek) ile vatandaşlarımızın hayatına değer katmanın gayreti ve azmi içerisindeyiz. İnesmek'te el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz. Kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılım sağlıyor" şeklinde konuştu.

"YAZILIM ALANINDAKİ GELİŞİME KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ"

İNESMEK çatısı altında iletişim ve teknoloji çağına ayak uyduracak kurs programlarını hayata geçirmenin uğraşısını verdiklerini söyleyen Başkan Taban, "Bildiğiniz üzere daha önce ilk kez arduino (robotik eğitim) kursu düzenlemiştik. Bu kursumuzdan olumlu geri dönüşler almıştık. Bilgi ve iletişim çağındayız, teknoloji çağındayız. Artık bizim yazılım gibi bir alanı da es geçmememiz gerekiyor. Ülkemiz 2017 yılında %25 civarında büyüme kaydederek, 1 milyar doları aşan ihracat hacmine ulaştı. Ülkemizdeki toplam yazılım pazarı ise 7.8 milyar dolar. Dünya yazılım pazarının 4.9 trilyon dolar olduğu düşünüldüğünde ülkemiz 7.8 milyar dolarlık pazarın daha fazlasına sahip olmalı. Bu açıdan ülkemizin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmak için belediye olarak Nesne Tabanlı Programlama kursunu açmak istedik" açıklamasında bulundu.

KAYIT BAŞVURULARI 08 MART CUMA GÜNÜNE KADAR

Nesne Tabanlı Programlama Kursuna lise ve üniversite öğrencilerinin başvurabileceğini belirten Taban, "Programlama mantığının kavratılması ve Windows Form Uygulamaları ile kursiyerlerin çalıştıkları meslek ile ilgili olarak programlar hazırlayabilmelerini sağlamak adına açılacak Nesne Tabanlı Programlama kursu için kayıt başvuruları 28 Şubat Perşembe günü başlayacak. 08 Mart Cuma gününe kadar sürecek kayıt başvuruları adresinden online veya Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezine şahsen yapılacak. 15-25 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri başvurabileceği Nesne Tabanlı Programlama Kursu ise 12 Mart Salı günü başlayacak. Salı ve Cuma günleri akşam yapılacak kursumuzun eğitim süresi ise 8 hafta(80 saat) sürecek."

TÜRKSAT 6A İÇİN tarih verildi TÜRKSAT 6A İÇİN tarih verildi

KURSUN İÇERİĞİ

Kurs içeriği hakkında da bilgi veren Taban, "Nesne Tabanlı Programlama C# Geliştirme ve Uyum Eğitimi kursunda Microsoft Visual Studio Kurulumu ve Kullanımı, Değişkenler ve Veri Tipleri, Sabitler, Operatörler, Tür Dönüşümleri, If-Else, If-Else If kontrol yapısı, Switch-Case kontrol yapısı, For Döngüsü, While Döngüsü, Do While Döngüsü, Foreach Döngüsü, Diziler, Metotlar, Hazır String ve Hazır Matematiksel Metotlar, Dosya ve Klasör İşlemleri, Nesneye Yönelik Programlama ve Proje Örnekleri konularına değinilecek."

Taban son olarak, "Gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Teknolojik değişimin, programlama ve yazılımın bir parametresi olan Nesne Tabanlı programlama kursumuza kendini bu alanda geliştirmek isteyen gençlerimizi kayıt yaptırmaya davet ediyor, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.