İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri, ilçemizde sıklıkla yaşanan telefon dolandırıcılığının önüne geçebilmek için eğitim seminerleri düzenliyor.

Bu seminerleri camilerde de yapan polisler, Cuma namazı öncesi Turgutalp Camisi'nde cemaate sunum yaptı.

Polis memuru Ahmet Talak, vatandaşlara telefon dolandırıcılığı, 155 ihbar hattı ve hırsızlık gibi konularda dikkat edilmesi gereken konuları anlattı.

70 KİŞİ DOLANDIRILDI

İnegöl'de telefonla 70 kişinin dolandırıldığı bilgisini veren Talak, telefon dolandırıcılığının nasıl yapıldığını uygulamalı olarak göstererek, "Dolandırıcılık, insanların polisle iletişim halinde olmayışından kaynaklanıyor. Telefonla arayarak kendisini polis, savcı ve asker olarak tanıtan şahıslar var. Bunlar vatandaşlardan altın ve para almak suretiyle dolandırıcılık yapıyor. Kesinlikle bir kamu görevlisi vatandaştan para ya da altın istemez. Size böyle bir telefon gelirse hemen 155'i arayın kimseye altın ya da para vermeyin. Bu dolandırıcılara karşı uyanık olalım."

155'İ ARAYIN

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?

"Kredi kartlarınızı kullanırken dikkat edin. Kredi kartlarının ön ve arka yüzeyini kopyalan kişiler sizi başka bir gün dolandırıyorlar. Sizi 155 veya bankacı olarak arıyorlar. Polis kimseyi 155 olarak aramaz, sadece mevcut sabit numaradan arar."

"İnsanlar polisi aramaktan çekiniyor. 'Ben deşifre olurum, karakola giderim, hakim, savcı karşısına çıkarım' diyerek aramaktan çekinenler oluyor. Bu çok yanlış. Emniyet yönetmeliğinin 37. maddesine istinaden, 155'i arayanın adı, soyadı ve bilgilerinin gizli tutulması esastır. Kesinlikle deşifre edilmeyeceksiniz" diye konuştu.