İlçe Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İnegöl Din Görevlileri Derneği ve İnegöl Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği ile birlikte ortaklaşa piknik düzenledi.

Tahtaköprü yolu üzerinde İSKO Tekstil firmasına ait mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Bursa Müftüsü İzani Turan ile din görevlileri aileleri katıldı.

İnegöl tarihi Mehterinin konseriyle başlayan programda, emekli olan din görevlileri ile hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine ve görev başında hafızlığı tamamlayan din görevlilerine onur belgeleri takdim edildi.

Bursa Müftüsü İzani Turan yaptığı açıklamada;

Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi? Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi?

"Din Görevlileri Haftası münasebetiyle güzel bir organizasyon oldu. 2017-2018 dönemi umre sezonumuz başlıyor. Umreye gidecek kafile başkanlarını, din görevlilerini, irşad görevlilerini, ekip personelini, şoförleri ve hizmetlileri belirlemiş olduk. Kriterlerimiz vardı. Kriterlerimizi uygulayarak hiç hacca ve gitmeyen arkadaşlarımız çoğunlukta olmak üzere böyle bir tercihte bulunduk."

"Bu vesileyle din gönüllüsü kardeşlerimizin haftasını tebrik ediyorum. Bu haftanın ilçemize, ülkemize, İslam alemine ve Müslümanlara hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Biz vatandaşımızdan, cemaatimizden ve bütün dostlarımızdan iştiraklerini arz ediyorum" diye konuştu.