Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları

İTSO MECLİSİ KARAR VERECEK

Ramazan ayına sayılı günler kalmasına rağmen İnegöl'de Ramazan pidesi fiyatı belirsizliği devam ediyor. Fırıncılar Kooperatifi, Ramazan pidesi fiyat tarifesi için İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın kapısını çaldı.

İnegöl'deki pide fiyatları Salı günü yapılacak İTSO Meclis toplantısında karara bağlanacak. Geçen yıl ki toplantıda Ramazan pidesine %19 zam uygulaması çıkmıştı ve 420 gram Ramazan pidesi 2,5 TL'den satılmıştı.

EKMEK ZAMMI DA GÜNDEMDE

Bu arada geçtiğimiz günlerde İnegöl Fırıncılar Kooperatifinin daveti üzerine İnegöl'e gelen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam olmayacağını ifade ederek, "Şuanda ülkenin genelinde uygulanan bir fiyat var. Bu fiyatın üzerinde yeni bir fiyat artışı şuanda mümkün görünmüyor" demişti.

MALİYETLER ARTTI

Bu açıklamanın üzerinden henüz 1 ay geçmeden ekmeğe zam yapılması gündeme geldi. İnegöl Fırıncılar Kooperatifi tarafından İTSO'ya zam teklifi sunuldu. Ekmek zammı ile ilgili görüşmelere başlayan İTSO Meclisi, Fırıncılar Kooperatifinin gramajı düşürerek yapmayı düşündüğü zamma karşın gramaj düşürülmeden %20 zam yapılmasını değerlendirmeye aldı. Maliyet hesaplarının yapılmasının ardından İTSO Meclisinden olumlu ya da olumsuz bir kararın çıkacağı öğrenildi.