SON 10 GÜN

İbadet ve yardımlaşma ayı olan, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle, İnegöl'de 5 camide itikafa girildi.

5 CAMİİDE

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in sünnetlerinden biri olan 1400 yılık İslam geleneği bu Ramazanda; Alanyurt Yeni Mahalle Merkez Cami, Göçmen Cami, Yıldırım (Cuma) Cami, Hacı Yusuf Şahin Cami ile Urgancılar Camisinde devam ettiriliyor.

ÜMMETİ MUHAMMED'E DUA EDECEĞİZ

İnegöl merkezdeki camilerde itikafa girenler, daha önce bir çok kez itikafa girdiklerini belirterek, "İtikaf, Peygamber efendimizin Ramazan ayının son 10 gününde yapmış olduğu sünnetlerden birisidir. Ümmeti Muhammed'e dua edeceğiz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, zafere ulaştırsın. İtikaf bambaşka bir duygu. Rabbimizle baş başa kaldığımız bir ortamdayız. Burada Rabbimizin hoşnut olacağı işlerle meşgul olarak, Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Rabbimizin bizlere verdiği nimetlere bir teşekkür mahiyetinde ibadet ediyoruz, bu niyetle buradayız" diye konuştu.

Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli? Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli?

İTİKAF NEDİR?

İtikaf, ibadet için ezan okunan ve kamet getirilen bir mescitte, bir camide veya ibadet yapılan bir mabette itikaf niyeti ile ikamet etmekten ibarettir. Zamanı, Ramazan ayının son on günüdür.

Ramazanın son on günü içerisinde itikafın sünnet-i müekkede olmasının hikmeti, Kadir Gecesini ihya etmektir. Çünkü Kur'an'ın beyan buyurduğu gibi, bin aydan daha hayırlı1 olması hasebiyle Kadir Gecesi, gecelerin en faziletlisidir. İtikafın bu geceye rastlamasının feyiz ve sevabı hadsiz ve hesapsızdır.