25 İLDE EKİMİ YASAKLANDI

Tüm çiftçilere bol bereket ve hayırlı kazançlar dileyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, 25 ildeki toplam 141 bin 650 dekar alanda hastalık nedeniyle patates ekiminin yasaklandığını söyledi.

Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin

Bu yasakla birlikte İnegöl'deki çiftçilerin patates üretimine yöneldiğini aktaran Çelik, "Patates her yıl para kazandıran bir ürün değil. Son yıllarda patates üretiminde düşüş söz konusu. Sebebi, para yapmaması ve girdi maliyetleri. Patates para kazandırmadığında büyük zarar ettiriyor. Bu sene 10 bin dekarlık alanda patates ekimi yapılıyor."

PATATESTE PARA VAR

"Patatesin para kazandıracağını düşündüğümüz yıl dahi, 20- 30 bin dekar alanda ekim yapılır diye baktığımız da bile, 10 bin dekar civarında ekildiğini görüyoruz."

"İnşallah çiftçimiz bu 10 bin dekardan iyi para kazanır. Mevsimsel değişikliklere bağlı olarak dönümünden 2,5 ile 4 ton arasında verim alınıyor. Rekolte anlamında bir sıkıntımız yok. İnşallah çiftçilerimiz için her üründe iyi bir sezon geçer." dedi