Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Bursa Ziraat Odaları'nın başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda, çiftçilerin sorun ve beklentileri hakkında ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere bilgi aldı.

Toplantıda Bayraktar'a Büyükorhan, Gürsu, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli, Osmangazi ve Yenişehir Ziraat Odası başkanları bilgi verdi.

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

İnegöllü çiftçilerin sorunlarını aktaran Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bursa tarımındaki sorunları konuşarak temennilerimizi ilettik. Oda başkanlarımızın hemen hemen sorunları aynıydı. Geçtiğimiz günlerde süt ile alakalı toplantı yapıldı ve zam gelmedi. Süt fiyatları makul seviyede olsa hayvancılığın daha canlı olacağı kanaatindeyiz. Önümüzdeki Mart ayında pancar ile alakalı bir sözleşme yapılacak. Bu sene pancar ekecek çiftçiler fiyat tam belirli olmadığı için pancardan kaçtı. Biz fiyatın belirlenmesini istedik."

"İnegöl'de birçok çiftçimiz tarlada ekim yapıyor fakat kiralamayı gerçekleştiremiyor. Çiftçi üretiyor, tarla sahibi desteklemesini alıyor. Bu da büyük bir yanlış bunu da ilettik. Bu sene patates haricinde İnegöl'de çiftçiler sezonu memnun geçirdi. Bu konuları ilettik, sorunlar belli, diğer arkadaşlarımız da birçok konuyu dile getirdi. Bursa'da tarımla alakalı ne kadar sorun varsa hepsi dile getirilmiş oldu." diye konuştu.