CHP İnegöl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada; "Dünyayı başka bir boyuta taşıyan, ülke ekonomilerinde kriz yaratan corona virüsü, ülkemizde de ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaratmış, yaratmaya da devam edecektir. Ülkemizde gayrisafi mili hasıla içindeki yüksek paya sahip olan tüm sektörlerin bugünlerde zor günler geçirdiği aleni bir şekilde görülmekte iken; ekonomik anlamda ayakta kalan ve ücret anlayışından hiç taviz vermeyen otopark sektörü, araç sahiplerinden otopark ücreti almaya devam etmektedir. Otopark ücreti hem araç sahiplerini hem de esnafı olumsuz yönde etkilemektedir."

"Alışveriş yapmak için veya günlük işlerinden dolayı aracıyla evinden çıkmış vatandaşlarımızın aracını park ettiği gibi daha aracından inmeden aracının ön camına otopark ücretini yapıştıran BURULAŞ vatandaşımızın bu zor günlerini düşünmemektedir. Corona virüs sebebiyle yaşadığımız bu zor günlerde marketlerin çalışma saatleri ve müşteri sayısı alana göre sınırlandırılmış, bankacılık sektöründe ise, bankalarda çeşitli işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlarımızı tek tek içeri almaya başlamıştır. Bir anlamda bu işlemlerin saat olarak uzaması daha fazla otopark ücreti demektir. Sadece bu kadarla da kalmayıp evinin önüne koyduğu araçtan dahi otopark ücreti alan BURULAŞ; ne vahim bir durumdur ki; burulaş adına çalışan otopark görevlisine mazeret belirtip, hastam var desen dahi bilgi fişi adı altında otopark borcunu yine de tahakkuk ettirmektedir"

"Ülkemizdeki bu olumsuzlukları görmezden gelen BURULAŞ günlük 7 TL. saatlik 5 TL otopark ücreti almaya devam etmektedir. Net asgari ücretin aylık 2.324,00 TL. olduğu ülkemizde günlük 7,00 TL. olan otopark ücretinin aylık 210,00 TL.'ye tekabül etmesi, yaklaşık olarak asgari ücretin %9,036' na diğer bir ifadeyle 11 aylık otopark ücreti bir aylık asgari ücrete denk gelmektedir. Bu bağlamda; otopark ücreti; araç sahiplerinin harcama eğilimlerini de değiştirmektedir. İlçemizde bu günlerde siftah yapmadan dükkanlarını kapatan esnaf, kepenk kapatma noktasına gelmiş yahut kepenk kapatmıştır. Müşteri veli nimetimizdir diyen esnafımızın ciroları düşmüş, müşteri gelirde satış yapabilirmiyim diye düşünürken, aracıyla alışveriş yapmaya gelen müşteriye, ilk satışı otopark ücreti alarak BURULAŞ yapmaktadır"

"Otopark ücreti ödemek istemeyen vatandaşlarımız, alışverişlerinden ya vazgeçmekte, ya da aracını arka sokaklara bırakarak sadece taşıyabileceği kadar alışveriş yapmakta yahut olası gereksinimleri dışındaki ihtiyaçlarını ötelemektedir. Bu öteleme ya da vazgeçiş esnafımızın cirolarını düşürmekte bu zor günlerinde daha da zor duruma sokmaktadır. Corona virüsünün dahi etkileyemediği otopark sektörünün, tüketicinin ve esnafımızın yanında olmasını, tüm ödemelerin ötelendiği bugünlerde BURULAŞ'ın da gerekli adımları atıp otopark ücreti almaktan vazgeçmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar