05 Mart 2012 tarihli gazetemizde gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Önder Duran"ın "İnulaş"tan Dertliyiz" başlıklı köşe yazısında Alanyurt ve TOKİ bölgesinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanana sıkıntıları dile getirdiği konuyu HAS Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kara tarafından, meclis toplantısının akabinde gündeme getirildi.

Ahmet Kara konuşmasında, "Bu İNULAŞ araçlarıyla alakalı sıkıntılar var. Alanyurt kalabalık bir bölge. Standart geçiş 10 dakika. Birinci otobüs dolu geçiyor, ikinci otobüs dolu geçiyor üçüncüye artık vatandaş binebiliyor. Sabah ve akşam saatlerinde araç sayısı arttırılabilir. Diğer bölgelerden araç kaydırımı yapılabilir. Bununla ilgili şikâyetler belki de alınmıştır, bir çalışma yapıldı mı""diye sordu.

Sorulan bu soruya cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "İNULAŞ ile ilgili buna dair şikâyetler geliyor sık sık. Ama İnegöl"de bu manada otobüslerden yararlanan vatandaşlarımız hemen hemen aynı saatlerde, o yoğun saatlerde kullanmak durumunda kalıyor. Hep birlikte okula veya işe gitmek gibi bir durumda oldukları için, yoğunluğu zayıf olan hatlardan yoğun hatlara araç kaydırmamıza rağmen bu yoğunluğu aşamıyoruz. Sadece bu saatlere ilişkinde, buradaki kapasiteyi araç sayısını arttırmamız mümkün olmadığı için bu şekilde bir anlamda devam etmek durumunda kalıyor. Çünkü düşünün sabah 07.30-09.00 saatleri arasında ve akşamüzeri okul ve iş çıkışlarında çok ciddi bir yoğunluk var. Ama onunu dışında araçlarımız bom boş, yani günlük taşıma kapasitelerinin çok çok altında taşıyorlar. Toplu taşımaya konu olan bütün şehirlerde hemen hemen bu şekilde yığılmalar var. Üzülerek bu şekilde uygulamaya devam ediyoruz."dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

Son olarak konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Aynı şikâyeti bende çok ciddi aldığım için bence şöyle yapalım; komisyonumuz değerlendirsin, eğer bu hatlara mahsus büyük otobüs koyma, farklı bir natif veya boş hatlardan kaydırmayla alakalı yapılacak bir şeyler varsa onu bir dahaki belediye meclis toplantımızda paylaşalım. Evet, dünyanın her yerinde insanlar belirle saatlerde işlerine giderler, akşamları da evlerine dönerler. Gün içerisinde boş boş geziyor otobüsler. Lakin o saatlerde ki sıkıntıyı en azından herkes oturuyor olmasa bile vatandaş ayakta kaldığı zaman rahat kalabilmek yolculuk yapabilmesi sıkıntıyı minimize etme noktasında bir çalışma daha yapalım."diye konuştu.