DEĞERLİ BURSA FUTBOL KAMUOYU

Öncelikle ülkemizde yaşanan son felaketlerden sonra böyle bir olayla karşınıza çıkmak camiamızı üzmüştür. Bildiğiniz üzere Cumartesi günü grubumuzun iddialı takımlarından biri olan Kemerçeşme Kanaryaspor ile zevkli ve çekilmeli geçen bir maç oynadık.

Saha içerisinde oyuncular arasında en ufak bir problem olmazken, saha dışında antrenörlük mesleğinin gereksinimi yerine getiremeyen, kendisini eğitimci olarak lanse edip, bundan önceki hareketleriyle antrenörlük ve öğretmenlik mesleğine zarar veren bir şahıs olan Osman Kara uzun uğraşlar vererek maçın önüne geçmiştir.

Kendisi Bursa futbolunda yaptığı olumsuz hareketlerle bilinen bir antrenördür. Maçın başından sonuna kadar kendi oyuncusu dahil, özellikle yan hakemlere ve olayların başlamasına sebep olan pozisyonda ısınan yedek oyuncumuza herkesi kutsalı olan annesine ağır bir şekilde hakaret etmiş ve olayların başlamasına sebebiyet vermiştir. Her ne olursa olsun yapılanları yönetim kurulu olarak tasvip etmiyoruz.

Fakat Bursa futbolunda herkes tarafından bilinen malum şahsın bir önceki Elmasbahçeler maçında yine küfürden dolayı saha dışına gönderilmiş ve bizimle oynadığı müsabakayı dışardan takip etmesine rağmen, agresif ve hakaret vari sözlerine çekinmeden devam etmiş, maçın başından sonuna kadar yanına olan İnegöl Kurtuluşspor antrenörü Güray Şengün'ün ikazlarına ve uyarılarına rağmen bu tutumunu sürdürmüş ve olayların fitilini ateşlemiştir.

Bursa futbolu tarafından bilinen malum şahıs sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla mağdur edebiyatı yapmış ve durup dururken kendisine saldırıldığını beyan etmiş kulübümüzü ve camiamızı töhmet altında bırakacak açıklamalar yaparak, Kemerçeşme ve Kafkasspor camialarını karşı karşıya getirmeyi hedeflemiştir. Daha önceki yıllarda Kemerçeşme yine rakibimiz olmuş ve maçlarda herhangi bir olay olmadan bitirilmiştir. Camia olarak Kemerçeşmespor ile ilgili herhangi bir sorunumuz yoktur.

Bursa futbolu tarafından bilinen malum şahıs olaylar geliştiği anda, araya giren saha dışında ki yöneticimize küfürlerini sürdürmüş ve orada bulunan polis memurunun silahını almaya teşebbüs etmiş ve polis tarafından biber gazıyla müdahale edilmiştir.

Galatasaray'dan imza şov, 5 isimle sözleşme yenilendi Galatasaray'dan imza şov, 5 isimle sözleşme yenilendi

Bursa futbolu tarafından bilinen malum şahsın, bizim tarafımızdan bilinen olaylarını Bursa futboluna tekrar hatırlatma gereği hissediyoruz. 2 yıl önce liseler arası futsal müsabakasında İnegöl'den bir lise ile karşılaşmış ve maç sonunda organize bir şekilde futbolculara fiili saldırıda bulunulmuş ve çocukları linç edercesine darp etmişlerdir. Olayın mahkeme boyutuna taşınacağı haberini alması üzerine yine bir Kafkasspor'lu Yaşar Güzel'i arayarak, bu olay mahkeme taşınırsa, ağlayarak mesleğinden olacağını ifade edip, kendisini kurtarmasını istemiş ve olay yargıya taşınmadan kapanmıştır.

Geçen yıl Gursu Belediyespor - Kemerçeşme Kanarya maçında Gursu Belediye Başkanı Sayın Mustafa Işık'a küfür ve hakaret etmiş ve bu gelişen olaylar sonucunda Gursu Belediyespor ile Kemerçeşme Kanaryaspor camialarını karşı karşıya getirmiştir. Mustafakemalpaşaspor'da görev alırken yine bir Gursu Belediyespor maçında rakip takım oyuncularına küfürler etmiş ve devre arasında rakip takım oyuncusu tarafından herkesin göreceği bir şekilde darp edilmiştir.

Geçen yıl Orhangazi Yeniköy maçından sonra tebrik etmek isteyen Orhangazi Yeniköy Başkanın'ın uzatmış olduğu eline vurarak hakaret etmiş ve yine herkesin göreceği bir şekilde darp edilmiştir.

3 yıl önce oynanan Kelesspor - Yenicespor müsabakasında rakip oyuncularla küfürlü münakaşalara girmiş, ve eline almış olduğu taşları rakip takım seyircilere atarak, olayların çıkmasına sebebiyet vermiştir.

Bunlar sadece bizim bildiğimiz ve gördüğümüz olaylardır. Antrenörlük mesleğinin gereksinimlerini yerine getiremeyen ve pskolojik problemleri olduğuna inandığımız bu şahsı istifaya davet ediyor, Bursa futbolunda yer alan kulüplerinde görev vermemesini ve Bursa Tüfadı'ın malum şahısla ilgili cezai müeyyidelerini uygulamalarını temenni ediyor, bütün bu olayların ardından malum şahsın oluşturmaya çalıştığı algıyı Bursa Futbol camiasının takdirine bırakıyoruz.

İNEGÖL KAFKAS GENÇLİK SPOR KULÜBÜ
Yönetim Kurulu