Eylül ayında başlayıp Mayıs ayında sona eren projede farklı şehir, farklı okullardan 10 öğretmen ve öğrencileri yer aldı. Proje kapsamında Beden Perküsyonu çalışmaları olarak öğrencilerin; beden seslerini keşfetmeleri, takım çalışması becerilerini geliştirilmeleri, beden-zihin koordinasyonu ve odaklanma-dikkat artışlarının sağlanması, refleks ve beden hakimiyeti aynı zamanda ritim duygularının geliştirilmesi ve yaratıcılıklarının geliştirilmesine katkı sağlamak amaçlandı.

Başlangıçtan itibaren projede görevli öğretmenler beden perküsyonu eğitimini çevrimiçi olarak uluslararası ve ulusal düzende profesyonel eğitimcilerden eğitim alarak öğrencilerine öncülük etmiş ve onlara ritim çalışmaları yaptırdı. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler WEB 2.0 araçlarından çeşitli oyunlar-etkinlikler ve öğretici kodlamalar yaparak hem eğlendi hem de öğrendi.

Proje çalışmaları sonunda öğrenciler beden perküsyonu etkinliklerini bireysel olarak sergilemiş ve velilerini de davet ederek farklı bir deneyim yaşadı. Beden Perküsyonu festivali zoom üzerinden yapılan bir program ile sonlandırıldı.

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Yapılan bu son etkinlik ile Müzik Öğretmeni Pelin Ebeperi ve öğrencileri başarılı bir e-twinning projesini daha tamamlamanın haklı gururunu yaşayarak katılım sertifikalarını aldı.