"ORYANTİRİNG DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ SUNUYOR"

19-21 Nisan tarihleri arasında Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Sivas Kongresinin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası Sivas'ta gerçekleştirildi. 160 kulüpten 2000 sporcunun katıldığı şampiyonada İnegöl Belediyesporlu Oryantiring takım sporcusu Hilal Oruç yarışmanın en zor kategorisi olan Elit 21 yaş kategorisinde rakiplerini bir bir geçerek Türkiye Üçüncülüğünü elde etti.

Sivas'da gerçekleştirilen Türkiye Oryantiring Şampiyonasında Hilal Oruç'un elde ettiği başarılı sonuç hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Oryantiring sporcularının önemli organizasyonlarda elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için."

"ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ"

Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiringi sevme ve sevdirme adına önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Taban, "Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl'de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

160 KULÜPTEN 2000 SPORCU

Sivas'da gerçekleştirilen Türkiye Oryantiring Şampiyonasına 160 kulüpten 2000 sporcunun katılım gösterdiğini belirten Taban, "Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Sivas Kongresinin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası Sivas'ta gerçekleştirildi. 160 kulüpten 2000 sporcunun katıldığı şampiyonada Oryantiring takım sporcumuz Hilal Oruç'un yarışmanın en zor kategorisi olan Elit 21 yaş kategorisinde rakiplerini bir bir geçerek Türkiye Üçüncülüğünü elde etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti" diye konuştu.

SPORCUMUZA VE TARIK HOCAMIZA TEŞEKKÜRLER

Oryantiringde emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz diyen Taban, "3 gün boyunca kıyasıya mücadelenin yapıldığı yarışlarda Hilal Oruç'un elde ettiği bu başarı bizleri gelecek adına daha da umutlandırıyor. İnşallah oryantiring takımımız bu branşta yoluna dolu dizgin devam edecek. Elde edilen bu başarıların mimarı Tarık Şeker hocamızı da bu vesile ile kutlarım" açıklamasında bulundu.

Taban son olarak, "Türkiye Oryantiring Şampiyonasında elde edilen bu önemli başarıdan dolayı Hilal Oruç kardeşimizi yürekten kutlar, böyle başarılı sonuçlara her daim ulaşılması temennisiyle, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

Galatasaray ile Pendikspor 2. randevuda Galatasaray ile Pendikspor 2. randevuda