Şanlıurfa'da Yeniden Refah Sürprizi: Mehmet Gülpınar Kimdir Şanlıurfa'da Yeniden Refah Sürprizi: Mehmet Gülpınar Kimdir

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Betül Bayraktar Orhan hem görevinden, hem de İyi Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu. Orhan'ın eşi eski milletvekili Burhan Orhan da parti yönetimine sert tepki göstererek; istifasını açıkladı.

MİLLİYETÇİ KADROLAR İKTİDARA TAŞINACAKTI

Orhan istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Devlet tecrübesi ve siyasi birikimi birbirinden kıymetli insanlarla bir araya gelerek, her zaman övündüğüm Türkiyem, Türk Milleti ve geleceğimiz olan çocuklarımız için büyük bir inançla, güzel şeyler yapabilmek adına temelin ilk harcını koyarak Meral Akşener'le yol arkadaşlığımızı başlattık. Meral Akşener hareketi olarak yaktığımız meşaleyle Milliyetçi kadroların iktidara taşınacağı, Milliyetçilerin çoğunlukta olduğu bir meclis oluşturmak hayaliyle süreci devam ettirdik. Ancak süreç içinde yaşananlar Türk siyasetini İYİ Parti'nin doğumuna şahit etti"

"KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN" ANLAYIŞI

"İYİ Parti merkezde olacak, herkesi kucaklayacak ve iktidara gelecek bir parti olarak yola çıktı. Fakat söylem ve eylem hiçbir zaman birbirini tutmadı. Büyük başarılar elde etme ideali ile çıkılan bu yolda " küçük olsun benim olsun" anlayışı, sistemsizlik, liyakatsiz yapılanma, vefasızlık, kısır çekişmelerin yani sıra Ülkücüler için böl, parçala, çatıştır zihniyetiyle yapılanlar şahsımda partiyi hangi zihniyet yönetmekte ve elinde tutmaktadır sorusuna cevap arama zaruriyeti oluşturmuştur. Cevap bulamadığım ve anlamlandıramadığım bu süreç İYİ Parti'ye olan inançlarımın tamamen yok olmasına sebep olmuş ve beni bugün itibariyle İYİ Parti ile yol ayırımına ve tüm görevlerimden ve üyeliğimden istifa noktasına getirmiştir"