Örgün eğitimle birlikte hafızlık' projesi Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gelecek yıl uygulanmaya başlayacak. Projeye seçilen öğrenciler, iyi bir akademik eğitimin yanında hafızlıklarını da tamamlayacak. Proje, yeni yapılan Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursu ile Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ortaklaşa yürütülecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada, "Okulda hafızlık projesi, öğrencilerin okulları ile birlikte akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. Projeye alınan öğrenciler İmam Hatip Ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmektedirler. Bununla birlikte yapılan sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerle öğrencilerin kişilik ve kabiliyet gelişimlerine yardımcı olunmaktadır."

"Öğrencilerimizin bir üst öğrenime hazırlanmalarının yanı sıra ileriki dönemlerde Kur'an-ı Kerimin muhtevasını kavramalarına yön verecek olan akademik öğrenmeleri tamamlamaları ve okul ortamından uzak kalmadan diğer akranlarıyla birlikte aynı ortamda bulunarak hafızlık yapmalarını sağlamak amacıyla ülke genelinde uygulanan 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' ilçemizde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlayacak. 04 Mayıs 2019 tarihinde yapılan ilk aşama sınavı sonucu projeye seçilen öğrencilerimizin hafızlık eğitimlerini en iyi şekilde almaları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüzce alanında uzman eğitimciler görevlendirilecek. Her iki kurum birbirine bina ve derslik desteği verecek."

"Sınavda başarı gösteren öğrencilerimiz Şehit Fevzi Başaran Proje İmam Hatip Lisesinde düzenlenecek 10 haftalık yaz eğitimine alınacak. Yaz eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz okulların açılmasıyla birlikte öğlene kadar hafızlık eğitimine öğleden sonra ise okul eğitimine devam edecekler. Her iki eğitimi de ihmal etmeden sürdüren öğrencilerimiz hafızlıklarını ve ortaokul eğitimlerini başarıyla tamamlayarak bir üst öğrenime hazır olarak okulumuzdan mezun olacaklardır. Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık, başarılı ve seçkin öğrencilerin akademik başarılarının yanında hafızlıklarını ikmal etme projesidir."

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

"Hafızlık projesi uygulayan ilçemizdeki Şehit Fevzi Başaran Proje İmam Hatip Lisesinde belirlenen 24'ü kız, 24'ü erkek olmak üzere toplam 48 öğrenci seçilecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı döneminde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan İmam Hatip Ortaokulu'nda hafızlık eğitimi için iki sınıf oluşturulacak. Öğrencilere saat 08.00-12.30 arası Kuran Kerim eğitimi verilecek. Kur'an-ı Kerim eğitimini erkek öğrencilerimiz Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursu'nda, kız öğrencilerimiz ise okulumuzda alacaklardır. Protokolümüz hayırlı ve uğurlu olsun." dedi

İlçe Müftülüğü adına protokole imza atan İlçe Müftü Vekili Ömer Faruk Atan ise "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle çok hayırlı ve bereketli bir işe vesile olacak olan imzalarımızı attık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de ifade ettiği gibi Hafızlık gibi kutsal bir payenin yaşatılması ve hafız öğrenci ve kişilerin sayısının artırılması bununla beraber okul ortamında da uzaklaşmadan bu süreci devam ettirilmesi için iki kurum arasında böyle bir protokol yaptık. Malumunuz üzere bu projeyi yürütürken biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hem hayırseverimiz tarafından yapılan Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursuyla hem de projeyi yürütecek olan hafızlık hocalarımızla destek vereceğiz. Hakikaten çok özel ve anlamlı bir projenin yürütülmesi noktasında karşılıklı imza attığımız İlçe Mili Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican'a ve bu projede görev yapacak olan öğretmen arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Protokolümüz hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.