Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Albostan, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ve İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren İnegöl Hilmiye (Kırsal) Mahallesinde faaliyet gösteren İnegöl Oylat Çiftlik S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek Kooperatif Başkanı Nurcan Yılmaz'dan kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Hilmiye Mahallesi muhtarı Alaattin Tetik'inde hazır bulunduğu ziyarette, İnegöl Oylat Çiftlik S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri tarafından üretilen Organik gıda ürünlerinin üretimini, Bu ürünlerin Tüketiciye ulaştırma işlemlerini ve kooperatifin faaliyetleri konusundaki çalışmaları yerinde inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül,"İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Kadın girişimcilerin kurmuş olduğu Tarımsal Kalkınma kooperatifin çalışmalarını önemsiyoruz. Bu anlamda Oylat Çiftlik S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başarılı çalışmalarını yerinde gördük. Kooperatif Başkanının, yönetimin ve üyelerinin örnek sayılabilecek çabalarının devamını diliyoruz. Müdürlük olarak organik tarımın gelişmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Dolayısıyla tarımsal kalkınma kooperatifimiz üyesi çiftçimizin çalışmalarını yerinde görmek çiftçimizin varsa sorunlarını bizzat kendilerinden dinlemek için buradayız" dedi.

Bu güzel çalışmalara tabi ki Belediyelerimizin de katkıları oluyor diyen Müdür Aygül,"Kooperatifimize üye kadınlarımızın ürettiği yöreye özgü Tarhana, Erişte, Sinor, Reçel ve Marmelat gibi çok güzel Organik ürünlerin sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaştırılması yönünde güzel çalışmalar var. Organik tarımı önemsiyoruz. Artık Organik tarımın ve üretimin önemi, Dünya da olduğu gibi ülkemizde de artıyor. Dolayısıyla Köylü kadınlarımızın organik gıda üretimine yönelik çalışmasını ve çabasını takdirle karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti’de görevden alınacak isimler ortaya çıktı! AK Parti’de görevden alınacak isimler ortaya çıktı!

Türkiye'nin en uzun yürüyüş yoluna sahip mağaralarından Oylat mağarasını gezen heyet Oylat oteller bölgesinde incelemelerde bulundu.