Bursa'da bir boya fabrikasının buhar kazanın patlaması neticesi 5 işçi hayatını kaybederken, 16 işçide yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Patlamada hayatını kaybedenler bugün toprağa verilirken, olayla ilgili ilginç detaylarda ortaya çıkmaya başladı.

Metruk binalara şok baskın...Şüphelinin bulunma sebebi polisi bile şaşırttı | VİDEO HABER Metruk binalara şok baskın...Şüphelinin bulunma sebebi polisi bile şaşırttı | VİDEO HABER

Görgü şahitlerinin ifadelerine göre patlamanın yaşandığı fabrikanın 50 metre ilerisindeki bir başka tekstil fabrikasında 15 gün önce işe başlayan 18 yaşındaki Yasir Saraç, verilen öğle arasında yemekten sonra bir arkadaşı ile birlikte çay ve sigara içmek için kapı önüne çıktı.

İki mesai arkadaşı sohbet ettikleri sırada büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. 50 metre ilerideki fabrika içerisinde bomba gibi patlayan buhar kazanından kopan parçalar park halindeki bir otomobili de fırlatıp Saraç'ın üzerine düştü. Ağır yaralı halde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan genç işçi hayatını kaybetti.

Saraç ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Yasir Saraç, ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Osmangazi Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, Muhammet Müfit Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Saraç'ın yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Eşinden ayrı olduğu öğrenilen baba Ramazan Saraç ile 20 yaşındaki ağabey Mücahit Saraç başsağlığı dileklerini kabul etti