Okuryazar olmayanlara ulaşmak adına Okuryazarlık Seferberlik Yürütme Kurulu, muhtarlarla bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği hakkında açıklamalarda bulundu.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ OKUMA BİLMİYOR

Ülkemizde bugüne kadar yetişkinlere yönelik okuma yazma çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Bilican, "Türkiye nüfusunun 2 milyon 462 bin 613'ü okuma yazma bilmemektedir. Memleketimizde okuryazarlık oranının artırılması için seferberlikler ilan ettik.

Eğitim çağındaki öğrencilerimizi eğitimle buluşturuyoruz. Devletimiz ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyor."

ÖZEL KURSLA DÜZENLENECEK

"Cumhurbaşkanımız ve eşi himayesinde yeni okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla yapacağız. Bu kursları her yerde düzenleyeceğiz.

Yaşı ne olursa olsun okuryazar olmayanları el birliği içerisinde tespit edelim. Müracaatlar okullara yapılacak. Biz nerde olursa olsun o vatandaşlarımıza kurs açacağız. Kurs sonunda belge vereceğiz. O bölgede okuma yazma bilmeyen 1 kişi dahi olsa kurs açacağız. Okuryazar olmayanların tespiti konusunda bize yardımcı olun" diye konuştu.

ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEMEZLİK ETMEYİN

Eğitim çağındaki çocukların okullara gönderilmesini isteyen Bilican,

"Çocuklarımızı okullara göndermemek en büyük zulümdür. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır."

MUHTARLAR DESTEK VERECEK

Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ise, tüm muhtarların eğitim seferberliğine destek vermek için elinden geleceğini belirterek, tüm kırsal mahallelerde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, kurslara katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmaların yapılacağını söyledi.

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı