3 yıldır Bursa'nın en büyük spor organizasyonu unvanıyla gerçekleştirilen İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası, bu yıl Okullar Arası Spor Festivali adıyla düzenlenecek. Şubat ayı içerisinde müsabakaların başlaması planlanan 4. Okullar Arası Spor Festivali öncesi, dün beden eğitimi öğretmenleri ile istişare toplantısı yapıldı.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN SPORTİF FAALİYETLERDEN KOPMAMASINI SAĞLAMAK
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit Başkanlığında Kent Müzesi konferans salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına; İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt ile beden eğitimi öğretmenleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Eşref Yiğit, "3 yıldır gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceğimiz Başkanlık Kupası organizasyonunu bu yıl Okullar Arası Spor Festivali adı altında yapacağız. Geçen yıl 4 branşta yaptığımız bu organizasyon için bu yıl 6 ana branşımız olacak. Ama burada sizlerin görüşleri doğrultusunda farklı branşlar da eklenebilir. Bu organizasyonu düzenlemekteki amacımız, çocuklarımızın sportif faaliyetlerden kopmamasını sağlamak. Sportif ve kültürel faaliyetler içerisinde olan çocuklar derslerinde de daha başarılı oluyor. Bu düşünceyle çocuklarımızın siz değerli öğretmenlerimizle okul çıkışlarında da beraber olup bir şeyler paylaşmalarını istiyoruz. Turnuvamızı bu maksatla 3 yıldır gerçekleştirdik ve 4'üncüsü için bugün bir aradayız. Geçen yıl yaklaşık 60 okulumuz okul, 2017'de 58 okul ve 2016'da da 52 okulumuz katılmış. İnşallah bu yıl da bu rakamın her sene olduğu gibi artmasını bekliyoruz" dedi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ SPORLA BULUŞACAK
Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er ise "İnegöl'de geleneksel olarak düzenlenen Başkanlık Kupası organizasyonu, bu yıl yapılan isim değişikliği ile Okullar Arası Spor Festivali adı altında düzenlenecek. Ama içerik aynı olacak. Sizler zaten bu konuda tecrübelisiniz. Bu organizasyonu biliyorsunuz. Ben öncelikle Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu organizasyonla çok sayıda öğrencimiz sporla ilgileniyor. İlk defa sporla tanışanlar olduğu gibi gerçekten başarılı sonuçlara imza atan öğrencilerimiz de çıkıyor. Bu turnuvaların benim için en önemli tarafı, ilçe içerisinde çok sayıda öğrencimizin sporla meşgul olması. Bütün öğrencilerimiz 1. Kümede mücadele edemiyor. En iyileri seçiliyor. Ama ilçe içerisinde, köylerimizdeki öğrenciler dahil tüm öğrencilerimiz bu turnuvalar sayesinde sporla uğraşıyor" diye konuştu.

Dursun Özbek’ten, Bankalar Birliği açıklaması! Dursun Özbek’ten, Bankalar Birliği açıklaması!

ÖĞRENCİLERİN LİSANSLI OLMASINA DİKKAT EDİN
İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel de beden eğitimi öğretmenlerine lisans konusunda telkinlerde bulunarak şöyle konuştu: "Bu organizasyonla ilgili bizim de fikrimiz istendi. Öncelikle burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnegöl için güzel bir organizasyon ve öğrenciler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Ayrıca bu tür turnuvalarda mutlaka öğrencilerimizin lisanslı olmasına dikkat edelim. Bu belediyenin turnuvası olur veya farklı bir organizasyon olur fark etmez. Mutlaka lisanslı olmalarına dikkat edin. Öğrenciler herhangi bir müsabakaya katıldığında, hatta müsabakaya katılmadan antrenmanlara dahi katılsa lisans çıkarılabilir."