Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

Baştürk sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
Herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalı. Okullar açılmalı. Eğer veli üzerine düşeni yaparsa MEB nın işi daha kolay olur.
Yavrularımız sokaktan, parktan, denizden alınıp öğretmenine teslim edilmeli. Çünkü okul; sokaktan, parktan, denizden daha sağlıklı. EĞİTİME bir ucundan başlanmalı. Düğünlere, AVM lere çocuk gidebiliyorsa devletin kontrolü altında olan okullara neden gitmesin.
Sokağa baktığınızda çocukların anne ve babalardan daha çok kurallara uyduğunu göreceksiniz. Dahada dikkat ediyorlar. Ama bu iyibilinmeli ki; en iyi öğretmen anne babadır.. eğer siz hijyen, mesafe, maske kuralını uyguluyorsanız eğitim evde başlamıştır. Başkasından beklediğiniz saygıyı ilk önce siz yapacaksınız.
Peki nasıl?
1. 40 m2 sınıfta 45 öğrenci asla olmaz. Seyrekleştirilmeli.
2. Okullar profesyonel firmalar tarafından sürekli dezenfekte edilmeli.
3. Okullarda temizlik malzemeleri bol miktarda olmalı.. bakanlık ücretsiz kitap dağıttığı gibi temizlik malzemeside dağıtmalı. Sağlık en az kitap kadar önemlıdir.
4.Okullarda bir önceki yıllara göre daha fazla hizmetli verilmeli. Çünkü okulda temizlik olmazsa olmaz.
(Ama endişelerim var. Şu anda hiç hizmetlisi olmayan okul vardır. 5 hizmetlisi olması gereken bir okulda bir veya iki hizmetli var. İşkur tarafından TYP hizmetli duyurusu yapıldı. Okullar bir ay uzatıldı diye duyuru iptal edildi. Halbuki bu uzatılma fırsat bilinerek TYP hizmetlileri bir an başlatılmalı idi. Bütün okullar pırıl pırıl yapılıp 21 eylüle hazırlanmalı idi. Şu bir gerçek çok okulda hizmetli yok ve 6 aylık tozlar içindedir.)
5. 3 kural varya temizlik, maske, mesafe.
Buna ilave 3 kuralda benden olsun:
1. Veli ve öğrenciyi bilinçlendirme seminerleri verilmeli.
2. Sınıflar öğrenci başına en az 2 m2 olacak şekilde dizayn edilmeli.
3. Okullara acil temizlik malzemesi ve hizmetli temin edilmeli.
Özel okullarda bu önlemlerin alındığını görüyorum...EĞİTİME hazır durumdadırlar... Ama devlet okullarını 21 eylül beklemeden yerinde tesbit yapılarak eğitime hazırlamak gerekir. (Devlet okullarinda hazır olan okullar var Tabi.. ya hazır olmayanlar!!!...)
Benden söylemesi...herkese selam olsun...