İlçe Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan, projenin 2019-2020 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlayacağını belirterek, projeye seçilen öğrencilerin sabahtan öğlene kadar kuran eğitimi, öğleden sonra da okullarına devam edeceğini söyledi.

Polis olmanın yolları ve süreci Polis olmanın yolları ve süreci

Projenin yeni yapılan Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursu ile Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yürütüleceğini aktaran Atan, "Yeni yapılan Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursumuz, diğer kuran kurslarımızdan farklı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında 4 Mayıs'ta sınav yapıldı. Bu sınava yaklaşık 300 öğrenci girdi. Sınavın neticesinde eleme yapılacak ve 100 öğrenci kalacak. Bu öğrenciler yaz kuran kursunda da eğitim görecek. Ardından bu öğrencilerimizle ilgili bir eleme daha yapacağız."

"Bu öğrencilerden 24'ü kız, 24'ü erkek olmak üzere toplam 48 öğrenci seçilecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı döneminde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde hafızlık eğitimi için İmam Hatip Ortaokulu açılacak. Burada iki sınıf oluşturulacak. Öğrencilere saat 08.00-12.30 arası kuran eğitimi verilecek. Erkek öğrencilerimizin eğitimi Niyazi Kudret Yıldız Proje Hafızlık Erkek Yatılı Kuran Kursu'nda verilecek. Öğleden sonrada öğrencilerimiz normal eğitimlerine devam edecekler."

"24 kız öğrenciye ise 08.00-12.30 saatleri arasında Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kuran eğitimi verilecek. Erkekler gibi kızlar da öğleden sonra normal eğitimlerine devam edecek. Bu öğrencilerimiz sabahtan öğlene kadar kuran eğitimi alacaklar, öğleden sonra da okullarına devam edecekler. 2019-2020 eğitim öğretim yılı sona erdikten sonra komisyon kurulacak ve tekrar bir değerlendirme yapılacak. Hafızlık yapmaya uygun olan öğrenci için süreç yaz ayında tamamlanacak ve Eylül ayında bir yıl kaydı dondurulacak." diye konuştu.