HEM OKUYACAKLAR HEM HAFIZ OLACAKLAR

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Okulda hafızlık projesinin öğrencilerin okulları ile birlikte akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkan sağladığını söyledi.

Projeye alınan öğrencilerin İmam Hatip Ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürüteceğini aktaran Bilican, "Okul ortamından uzak kalmadan diğer akranlarıyla birlikte aynı ortamda bulunarak hafızlık yapmalarını sağlamak amacıyla ülke genelinde uygulanan 'Örgün eğitimle birlikte hafızlık' projesi ilçemizde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlayacak. Projeye seçilen öğrencilerimiz iyi bir akademik eğitimin yanında hafızlıklarını da tamamlamış olacaklar." dedi.

24 KIZ VE 24 ERKEK ÖĞRENCİ ALINACAK

Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesinin başarılı ve seçkin öğrencilerin akademik başarılarının yanında hafızlıklarını ikmal etme projesi olduğunu bildiren Bilican, "Her yıl projeye 24 kız ve 24 erkek öğrenci alınacak. Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz 04 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da yapılacak olan projeye kabul sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınavda öğrencilerimize Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden 15 er soru sorulacak."

YAZ EĞİTİMİNDE ELEME VAR

"Sınavda başarı gösteren öğrencilerimiz 10 haftalık okulumuzda düzenlenecek yaz eğitimine alınacak. Yaz eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz okulların açılmasıyla birlikte öğlene kadar hafızlık eğitimine öğleden sonra ise okul eğitimine devam edecekler. Her iki eğitimi de ihmal etmeden sürdüren öğrencilerimiz hafızlıklarını ve ortaokul eğitimlerini başarıyla tamamlayarak bir üst öğrenime hazır olarak okulumuzdan mezun olacaklar" diye konuştu.