24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk töreniyle baladı. İlçe protokolünün de katıldığı törende, Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi anıta bırakıldı.

Atatürk anıtındaki tören sonrası, öğretmenler günü kutlama programı Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde devam etti. Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, "Bugün 24 Kasım. Bugün eli öpülesi öğretmenlerimizin en güzel günü. 24 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Ülkemizde 1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü eğitim meşalemizi ayakta tutan öğretmenlerimize adanmış özel bir gün olarak kutlanmaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise toplumun gelişiminde öğretmenlerin büyük payı olduğuna dikkati çekti. Kaymakam Eren Arslan da yaptığı konuşmasında, "Bugün öğretmenlik mesleğini, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını arttırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin törenlerini gerçekleştirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğini icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır."

"Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık saygı ve sevgi ile anıldığı güzel bir gündür. İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. Kültür ve medeniyet seviyesi yükselmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılır. Fedakarca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

Polis olmanın yolları ve süreci Polis olmanın yolları ve süreci

YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Konuşmanın ardından öğretmenler günü kutlama programı farklı sahne gösterileriyle devam etti. Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı şiirler, türküler ve koro gösterisi, salondaki konuklardan büyük beğeni topladı. Emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri burada takdim edildi. Yine göreve yeni başlayan öğretmenler için de programda yemin töreni düzenlendi.