Koronavirüs tebirleri kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencileriyle bir araya gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Gününde ilk kez öğrencilerinden ayrı kalacak olmanın burukluğunu yaşıyor.

İLK KEZ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER AYRI KALDI

Öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü, ilk kez öğrencilerinden ayrı geçireceğini aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, "24 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Ülkemizde 1981 yılından bu yana '24 Kasım Öğretmenler Günü' eğitim meşalemizi ayakta tutan değerli öğretmenlerimize adanmış özel bir gün olarak kutlanılmakta. İnsan yetiştirmek ve hayata kazandırmak gibi yeryüzündeki en zor sanatı başarıyla icra eden öğretmenlerimiz bu nedenle insanlık tarihi boyunca tüm toplumların büyük sevgi ve saygısına mazhar olmuş müstesna bir mesleğin seçkin temsilcileridir."

ONLAR OLMADAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLMUYOR

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı büyük bir ihtimamla adeta üzerlerine titreyerek yarınlara hazırlayan öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin temel taşları, istikbalimizin de baş mimarlarıdır. Bir insanı topluma yararlı bir fert olarak kazandırmayı, dünyanın en büyük zenginliği olarak gören öğretmenlerimiz en büyük hürmeti ve saygıyı hak etmektedir. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlarım. Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim uzaktan devam ederken; Öğretmenlerimiz, 24 Kasım Öğretmenler Gününü, ilk kez öğrencilerinden ayrı geçirecek. Onlar olmadan Öğretmenler Günü olmuyor. Sorumluluğunuzu sahiplenin, çocuklarınız bir an önce okula başlasın. Biz de onlarla buluşalım ve bu savaştan bir an evvel sağlıkla kurtulalım. Bu vesileyle öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum. Ahrete irtihal eden öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi.

BURUK BİR ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Hamamlı İlkokulunda görev yapan sınıf öğretmeni Enver Uysal ise 24 Kasım Öğretmenler Gününde ilk kez öğrencilerinden ayrı kalacak olmanın burukluğunu yaşadığını ifade ederek, "Koronavirüs nedeniyle bu yıl Öğretmenler Günümüzü öğrencilerimizden uzak kutlayacağız. Bunun burukluğunu yaşıyoruz. Sağlıklı günlerde öğretmenler gününü kutlamayı diliyorum. Buruk bir öğretmenler gününü kutluyoruz. Öğrencilerimiz kutlamalarını uzaktan eğitim sırasında yapacak" dedi.

Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek