ÖĞRETMENLER GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYOR

Öğretmenlerin destek verdiği Vefa Hareketi hakkında açıklama yapan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali DOĞRU: "65 yaş üstü yaşlılarımız için uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası ne yapabiliriz diye düşünürken birçok gönüllü öğretmen beni arayarak ellerinden ne gelirse yapabileceklerini söylediler. Bunun üzerine İnegöl Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ Bey ile görüşerek Vefa Sosyal Destek Grubunda İnegöl İlçe Milli Eğitim olarak 50 öğretmenimizle görev almaya hazır olduğumuzu belirttim." dedi.

ÖĞRETMENLER SEFERBER OLDU

Kaymakamlığın oluru ile Hoca Köy İlk ve Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Mustafa ÇEVİK koordinatörlüğünde öğretmenlerden oluşan bir Vefa Sosyal Destek Grubu kuruldu. Kısa sürede birçok okuldan gönüllü öğretmenin katılımıyla oluşan bu grup, kurulduğu andan itibaren hemen görev almaya başladı.

Bu görev kapsamında; Öğretmenler, virüs salgını tedbirleri kapsamında idari izinli olmalarına rağmen; evlerinden çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşların kapılarına kadar giderek maaş ve market gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ KURULDU

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali DOĞRU, Öğretmenlerin Vefa Sosyal Destek Grubunda aldığı görevleri şu sözlerle açıkladı:

"İlk olarak Vefa Sosyal Destek Grubuna yardımcı olmak için çağrı merkezinde dönüşümlü olarak görev almaya başlayan öğretmenler, başta 65 yaş üstü yaşlılarımız olmak üzere, halkımızın ihtiyaçlarını not alıyorlar. Devletin tatlı dilini, hoşgörüsünü telefona yansıtıyorlar. Aldıkları notlardan oluşturdukları listeler ile ertesi gün toplantı yaparak görev paylaşımında bulunuyorlar.

Oluşan listelerde talep edilen gıdaları ve hayırseverlerin bağışladığı gıda kolilerini kendi araçlarıyla daha önceden belirlenmiş adreslere birer birer dağıtılıyor.. Bir taraftan yaşlılarımızın alışverişini yapıp kendilerine teslim ederken bir taraftan da bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyorlar."

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

MAAŞLARI EVLERİNDE TESLİM EDİYORLAR

Öğretmenler tarafından, maaşların da sokağa çıkamayan büyüklerimize ulaştırıldığını söyleyen Müdür Doğru:

"Ayrıca65 yaş üstü yaşlılarımız için uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı emekli ve yaşlılık maaşlarını çekemeyen 65 yaş üstü ve kimsesiz yaşlılarımızın Kaymakamlıktan aldıkları olurlarla maaşlarını çekip bizzat kendilerine teslim ediyorlar.

Bu hizmet karşısında duygulanan yaşlılarımız dualarla öğretmenlerimize teşekkür ettiler. Gördükleri, yaşadıklarıkarşısında icra ettikleri mesleğin ne denli kutsal ne denli önemli olduğunu vurgulayan öğretmenler göreve başlarken verdikleri sözü yerine getirirken, geleceğimizin teminatı yeni nesilleri daha iyi eğitmek için kendilerine ve milletimize tekrar söz verdiler." Dedi.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru açıklamasını şu sözlerle bitirdi: "Öğretmenlerimle gurur duyuyorum. İyi ki öğretmeniz, iyi ki Mevlam bu mesleği bize nasip etmiş. Bu vesileyle görev alan görev almak isteyen tüm öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum."