Yazılı açıklama yapan Türk Eğitim Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Özgür Gümüş, Eğitim çalışanları olarak okulların açılmasını ve yüz yüze eğitimi desteklediklerini söyledi.

Salgına karşı okullarımızda gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Gümüş, "Uzun süre yetecek maske ve dezenfektan okullarımıza temin edildi. Ancak sadece maske ve dezenfektan okullarımızı korunaklı hale getirmeyecektir. Okullarımızın büyük çoğunluğunda yeterli hizmetli personel bulunmamaktadır. Hatta bazılarında hiç yoktur. Her gün yüzlerce-binlerce öğrencinin kullandığı binaların temizliği bu şartlarda nasıl sağlanacaktır? Geçtiğimiz yıllarda İŞKUR'dan gönderilen geçici hizmetliler ile bu eksiklik karşılanıyordu. Ancak şu ana kadar göreve başlamaları yapılmamıştır. Süreç hızlanmalı ve İŞKUR personelleri bir an önce okullara gönderilmelidir."

SINIF MEVCUTLARI ÇOK KALABALIK

"Bir diğer büyük sorun da kalabalık sınıf mevcutlarıdır.Bu konuyla ilgili gerekli tedbirler alınarak sınıf mevcutları pandemi şartlarına uygun hale getirilmelidir.Okulların kayıt bölgeleriyle ilgili ikametgah değişikliklerindeki sahteciliğin önüne geçmek için gerekli tedbirler alınmalıdır. Bina yetersizliği ve sınıf mevcutlarının yüksekliği de göz önüne alınarak ders süreleri 30 dakika olarak devam etmeli, 10 dakikadan kısa teneffüs planlanmamalıdır. Okullarımızın açılmasını ve yüz yüze eğitimi destekliyoruz. Ancak tüm bu eksiklikler de göz ardı edilmemelidir. Çocuklarımızın ve eğitim çalışanlarımızın sağlığı için herkes taşın altına elini koymalı, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir."

İLÇEMİZDE ÖĞRETMEN YETERSİZLİĞİ

"Gerek öğretmen atamalarında yeterli kontenjan ayrılmaması, gerekse tayin dönemlerinde yapılan yanlış uygulamalar İlçemize sürekli mağduriyet yaşamaktadır. İlçemizdeki öğretmen açığı her yıl ortalama 400 civarında ücretli öğretmen görevlendirmesiyle çözülmeye çalışılmaktadır.Bu durum en çok çocuklarımızı mağdur etmektedir.Bir dahaki Eğitim-Öğretim döneminde bu sorunun çözülmüş olmasını görmek en büyük temennimizdir." diye konuştu.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

PCR TESTİ DAYATMA YAPILAMAZ

Gümüş ayrıca öğretmenlerin zorunlu PCR testine tabi tutulmasına karşı olduklarının altını çizerek, "Türk Eğitim Sen olarak zorlamalara ve dayatmalara ilkesel olarak karşıyız. Yapılacak iş ve işlemlerde gönüllülük esasının aranmasını hep önerdik. Anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı gördüğümüz haftada iki gün PCR testi isteğinin eğitim öğretimi de engellemesi muhtemeldir. Çünkü öğretmenler PCR peşinde koşturulacak. Bunları doğru bulmuyoruz. Aşıyla ilgili bilimsel verilerin ortaya konarak insanların ikna edilmeye çalışılması daha doğru bir süreç olacaktır."

"Öğretmenlerin zorunlu PCR testine tabi tutulmasına kesinlikle karşıyız. Hukukçularımız ve genel merkezimizle görüşme halindeyiz. Kaldı ki Sağlık Bakanı PCR ile ilgili açıklamasında doktorların bir belirti olması durumunda PCR testi yapılmasını söylüyor. Burada öneri olarak HES kodu uygulaması var. Kesinlikle HES kodu uygulaması ile tarama yapılması daha doğru bir yol olacaktır. Bunu daha mantıklı ve doğru bir seçenek olarak görüyoruz. Ayrıca haftada neden iki kez PCR testi isteniyor, hiç belirti olmayan bir insan neden test olacak. Hangi bilim adamı hangi doktor önermiş."

"Veliler aşı olmayan öğretmelere karşı haksız bir eleştiri sarmalına girebilir. Velilerle öğretmenler arasında bu şekilde bir sıkıntının doğmasına izin verilmemesi gerekiyor. Bundan bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor. Öğretmenlerden istenen testin aşı olmayan velilerden neden istenmediğini de açıkçası merak ediyoruz. Bu uygulamayı sendika olarak doğru bulmuyoruz. Hukukçularımız bu hususta bir dilekçe hazırladı. PCR ile ilgili yazılı bir tebligat karşısında hazırladığımız dilekçeleri idarelere vereceğiz. Gerginliğe yol açacak, insanları üzecek bu duruma biran evvel son verilmesini istiyoruz." dedi.