CHP İnegöl İlçe Gençlik Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Zemci Şahin, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Şahin; "Gençlik geleceğini, ülkemizin geleceği kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak hiçbir politika geliştirmemiş bir anlayış ile devam etmek istemiyor. İlk seçimde gerekli cevabı verecektir. Geçtiğimiz 10 yılda 155 ülke kendi gençlik politikalarını ve 165 ülkede eşgüdüm gençlik politikalarını oluşturmuşken bizde kayda değer gençlik politikası oluşturulmaması gençlerin ve ailelerin kaygılarını gün geçtikçe artırmaktadır. Özelikle eğitimde Ortaöğrenim geçiş sınavlarında sürekli değişimin yapılması, üniversite giriş sınavlarının sürekli isim değişikliği yapılarak sanki yeni bir şeyin yapılması anlaşılır gibi değil. En kötü sitem bile sistemsizlikten daha iyidir"

"Oysaki eğitim kalitesi AKP iktidarı ile daha kötüleşmiş ve verimliliği düşen ilköğretim, lise üniversitelerle silsile ile devam etmektedir. Bunun tek bir sebebi vardır öngörüsüzlük ve gerçekten yoksul halkın çocuklarını kimsenin umurunda olmadığıdır. Halbuki cumhuriyet döneminde ortaya konulan vizyon ile eğitim sisteminde adeta çağ atlatılmış zengin ve yoksul arasında ki ayrım giderilmiş eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kanun olan Tevhid-i tedrisat kanunu çıkarılmıştır. (Ortaöğrenimde birlik ) bu birlikte, eşitlikte kim rahatsız olabilir? Tabii ki eğitimli bir toplum istemeyen sorgulayan, araştıran, itiraz eden bir gençlikten rahatsızlığını ifade edenler... Virüsle birlikte okulların kapanması ile başlayan uzaktan eğitim sistemi her ne kadar herkese aynı eğitimi sağlasa da gençlerin ekonomik sosyal yapıları nedeni ile bir eşitsizliği ortaya gün gibi gözümüzün önündedir. Başlıca nedenlerinde biri köylerin birçoğunda internet ağının olmaması, bazı köylerde internetin yeterince iyi çekmemesi en önemlisi de her öğrencinin tablet veya bilgisayarın olup olmadığıdır. Her öğrenci bu imkana sahip değil iken, nasıl eşit koşularda bu yarışın olacağı merak konusudur. Mili eğitim bakanı bu verilere sahip midir? Bu eşitsizliği ortadan nasıl kaldıracaktır, merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Üniversite sınavındaki değişiklikleri de eleştiren Şahin; "Ayrıca üniversite giriş sınavları herkesin bildiği gibi 20-21 Haziranda yapılacaktı okulların kapanması ile birlikte 1 ay uzatılma kararı verildi. 25-26 Temmuzda yapılacağı bildirildi. Ani bir değişiklikle 27-28 Haziran olarak değişti. Öğrencilerde ister istemez bir rahatlık biraz daha fazla çalışma zamanı olacağı düşüncesi sağlandı. Okulda alınan eğitimin açığını bu bir aylık süre belki kapayabilirdi. Ancak gelin görün ki her zamanki gibi eline yüzüne bulaştırdılar. Öğrenciye, ailelerle bu stresi yaşatmak reva mıdır? Bu erteleme yapılmadan, acele etmeden sağduyulu öğrenci psikolojisini hesaplayan bir kurul tarafından verilmesi gerekmez miydi? Mademki sınavın tekrar aynı anda yapılma ihtimali vardı niye aceleyle ertelediniz? Her Zamanki gibi ben yaptım oldu. Dünya liderleri artık şunu bilmelidir ki insanlardan daha çok ve daha büyük, daha güçlü değilsiniz! İnsanlar liderlere değil liderler insanlara hizmet etme yükümlüğünde olduğunu kavramalıdır. Adaletli gelir dağılımını ortaya koymayan hiçbir sitem yaşmasını sonsuza kadar sürdürmesi mümkün olamayacaktır. Bir eli yağda bir eli balda olanlar açlık sınırının 2374 tl olduğu bir ülkede 2300 tl asgari ücrete mahkum edilmesi masum bir karar olmayacağını gösterir"

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

"Bu ülkenin çiftçisinin, köylüsünün, işçinsin, öğrencisinin, memurunun, doğmamış bebeğin hakkını faiz lobilerine her yıl en az 110 milyarını verilmesine göz yumanlar asla masum olmazlar. Bu ülkenin faize verilen parası ile her işsiz ailenin evine ekmek aş çok rahatlıkla girer ve artar bile, peki bu teslimiyet neden? Başarınız nerede? Neyi başardınız? Başarısızlığınızı neden vatan, millet, bayrak edebiyatı ile örtmeye çalışıyorsunuz? Korkular yaratarak herkesi raptı zapt altına alabilirisiniz, ancak okuyan doğruyu eğriyi biraz olsun ayırt edebilen insanlar, çıkarlarınız bu halkın menfaatlerinin üstünde gördüğünüzü bilmektedir. Onun içindir ki yanlışlarınıza ne büyük muhalefeti gençlik yapacaktır" dedi.