KARNE ÖĞRENCİDEN DAHA DEĞERLİ DEĞİL

2018-2019 eğitim öğretim yılı sona erdi. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler karne alarak 3 aylık sürecek yaz tatiline girdi.

İnegöl protokolü karne dağıtımı için Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulundaydı. Okulda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak olan protokol üyeleri, velilere karne uyarısı yaparak, karnenin öğrencilerden değerli olmadığı vurgusu yaptı.

55 BİN 790 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 17 Eylül 2018 tarihinde başlayan 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tamamlandığını söyledi. 56 bin öğrencinin karne aldığını ifade eden Bilican, "İlçemizde 4 bin 412 öğrenci okul öncesi, 18 bin 217 öğrenci ilkokul, 18 bin 656 öğrenci ortaokul ve 14 bin 253 öğrenci ise lise olmak üzere örgün öğretimde toplam 55 bin 790 öğrencimiz karne heyecanı yaşamaktadır. İlçemizde toplamda açık öğretimdeki 8 bin 513 öğrencimizle birlikte 64 bin 303 öğrencimiz bulunmaktadır. Eğitimci sayımız ise 3 bin 875'tir."

GÜZEL BİR EĞİTİM DÖNEMİ OLDU

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

"Bu eğitim-öğretim yılını da kazasız belasız geçirdiğimiz için Allah'a hamd ediyorum. Biz de bu özel günde Özel öğrencilerimizin okulu olan Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu ile Ortaokuluna gelerek öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber olmayı arzu ettik. Özel eğitim mesleki eğitim okulu ile ortaokul aynı binayı kullanmaktadır. Özel eğitim okulumuzda 109 öğrenci, ortaokulumuzda ise 238 öğrenci eğitim görmektedir. Özel eğitim okulumuzdaki öğrencilerimiz özellikle mobilya alanında okullarında almış oldukları eğitimle iyi bir şekilde yetişmekte ve çeşitli mobilya firmalarında çalışmaktadırlar."diye konuştu.

FAYDALI BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Her şey zamanında güzeldir. Belediye başkanlığı görevini devraldıktan sonra ilk farkına vardığım kendi eksikliklerim. Bunları gidermek için çalışma başlattım. Lütfen bulunduğunuz ortamın kıymetini bilin, gayret edin. Faydalı bireyler yetiştirmek durumundayız. Sizler de gelecekte, kendinize, milletimize faydalı olursunuz. Karne sadece bir sonuçtur. Başarılı olmak gayrete bağladır. Gayret ettiğiniz de başarıya ulaşacağınızdan eminim. İyi tatiller" dedi.

ÇOCUKLAR TATİLİ ÇOKTAN HAK ETTİ

Kaymakam Şükrü Görücü de, "Öğrencilerimiz tatili çoktan hak ettiler. Yarın ki sınavlar çok daha önemli. Çocuklarımızın gelecekleri o sınavlara bağlı. Başarılar dileriz. Hemşerilerimize sınava giren öğrenciler için ses çıkartarak rahatsız etmeyelim. Çocuklarımız bu gün karnelerini aldılar. Başarılı olan da var, olmayanda. Eğer çocuk başarılıysa velinin de payı var. Başarısızlıkta da velinin payı var. Tavsiyem; çocuklarınızı başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayın." dedi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar, koro halinde birbirinden güzel parçalar seslendirdiler. Gösterilerin ardından protokol üyeleri, öğrencilere karnelerine takdim ederken, Belediye tarafından temin edilen hediyeler de takdim edildi.