Kayıt dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, Kurulduğu günden bugüne Bursa ve İnegöl sanayisinin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü sağlayan, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunun; Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre %100'lük bir tercih oranı, yerleştirme sonuçlarına göre ise %97'lik bir kayıt oranı ile üstün başarı elde ettiğini söyledi.

Bu sene İlk ve Acil Yardım programının yeni açıldığını belirten Yıldırımhan, "Yeni açılan programımız ın devam eden fiziki alt yapı çalışmaları İnegöl Belediyesi tarafından sağlanırken, laboratuvarlarda kullanılacak malzemeler ise İnegöl Devlet Hastanesi ve ilçemizin Özel Hastaneleri tarafından karşılanmaktadır. Önümüzdeki dönemde ilk öğrencilerini karşılayacak olan İlk ve Acil Yardım programımız, belediyemizin ve hastanelerimizin destekleriyle eksiksiz bir biçimde öğrencileriyle buluşacaktır."

"Teknik programlarımızdaki doluluk oranımız geçen sene %84 iken bu sayı %96'ya yükselmiştir. Teknik programlarımızdan Elektrik, İnşaat Teknolojisi ve Makine %100 doluluk oranını aşarken geçtiğimiz sene tekrar öğrenci almaya başlayan, bu sene kontenjanı arttırılan Mobilya ve Dekorasyon ile Tekstil programlarımızda doluluk oranı geçen seneye nazaran %16'lık bir artış ile büyük başarıya imza atmıştır. Sosyal programlarımızda ise doluluk oranımız geçen seneye oranla %13 yükselerek %95'e ulaşmıştır."

Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak. Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.


"Sosyal programlarımızdan en çok tercih edilen programımız Vergi ve Muhasebe Uygulamaları programı olurken, sırasıyla Dış Ticaret, Pazarlama, İşletme Yönetimi programlarımız da doluluk oranlarını arttırmıştır. Günümüzde en çok tercih edilen alanlardan olan sağlık bilimleri alanı yüksekokulumuzda iki program ile öğrencilerini yetiştirmektedir. Yüksekokulumuzun sağlık alanındaki iki programı İlk ve Acil Yardım ile Çocuk Gelişimi programları %99 ve %100'lük doluluk oranlarıyla okulumuzda kontenjanlarını en çok dolduran programlardan olmuştur." diye konuştu.