SINAVLI LİSELER YÜZDE 100 DOLDU

Liseye gitmek için hazırlanan öğrencilerin merakla beklediği LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Liseleri ülke genelinde yüzde 100 doldu.

PROJE OKULLARINDA KONTENJAN DOLDU

Liseye geçişte yerleştirme sonuçlarında Bursa'da %95.60'lık bir yerleştirme oranı gerçekleşti. Bu oran geçen yıl %92 olarak gerçekleşmişti. Sınavla öğrenci alan okullar için Bursa'da 41 bin 901 adet 8'nci sınıf öğrencisinin 37 bin 539'u'nun girdiği sınav sonucuna göre tercihte bulunan öğrencilerin 5 bin 400'ü yerleşti. Yani Bursa'da sınavla öğrenci alan okullarda kontenjanın tamamı doldu. Bursa'da geçen yıl 4 bin 500 olan sınavla öğrenci alan okullardaki kontenjan bu sene 900 artırılarak 5 bin 400'e yükseltildi.

NAKİL SÜRECİ BAŞLIYOR

Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları, 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 5 Ağustos'ta açıklanacak. Başvuruları 5-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ikinci nakil tercihlerinin sonuçları ise 10 Ağustos'ta belli olacak.

Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alınacak.

Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos'ta yapılacak. Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül itibarıyla tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak.

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı