MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

TOHUM ZENGİNLİĞİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI

Seminere katılan İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren açılış konuşmasını yaptı. Ekren yaptığı konuşma da ilçemizin hem sanayii hem de tarım bölgesi olduğunu, ama tarımın daha önemli olduğunu belirtti. Birinci önceliğin insanların karnını doyurmak olduğunu söyleyen EKREN, tarımda yenilik ve teknoloji kullanımını yaygınlaştırırken genetik mirasımız olan yerli tohumlarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Bu bilincin oluşabilmesi için eğitimin çok değerli olduğunu, bu eğitimin de okul sıralarında başlayacağını ifade eden Ekren, öğrencilerin tarım konusunda bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

İbrahim Ekren'in açılış konuşmasının ardından Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Şerikoğlu seminerini gerçekleştirdi. Yerli tohum, hibrit tohum ve GDO'lu gıdalar hakkında bilgiler aktaran Şerikoğlu, ülkemiz topraklarında yüzlerce türe ait yerli tohum bulunduğunu bakanlığımızca bunların gün yüzüne çıkarılması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıldığının bilgisini aktardı.

Seminer sonunda Okul Müdürü Özer Yılmaz il ve ilçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek okulumuzun bir tarım bölgesinde bulunduğunu, gerek organik tarım bahçesi gerek doğal yaşam çiftliğiyle öğrencilerde bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.