Virüs ile alerji arasındaki farklar neler? Virüs ile alerji arasındaki farklar neler?

DİŞ FIRÇASI VE MACUN HEDİYE

Ortodonti Uzmanı Nazlı Nalcı ve Pedodonti Uzmanı Zülal Çoban birlikte İshakpaşa İlkokulu na giderek 1. Sınıf öğrencilerin diş ve ağız taramasını yaptılar. Taramanın ardından öğrencilere diş fırçası ve macun hediye ettiler.

Öğrencilere teorik bilgiler veren Ortodonti Uzmanı Nazlı Nalcı, " Yeni bir alışkanlığı öğrenmek yaklaşık üç hafta sürer. Her hafta diş fırçalama rutininize bir değişiklik ekleyin. Ağzınızı eskisinden daha ferah hissedeceksiniz. Ayrıca diş hekiminizi düzenli ziyaret etmek ve bu diş fırçalama hatalarından kaçınmak, dişetinizin uzun süre korunmasını da sağlar" dedi.

3 AYDA BİR DEĞİŞTİRİN

Diş fırçasının önemine değinen Nalcı "Sürekli kullanımda bir diş fırçasının ortalama ömrü üç aydır. Yaklaşık 200 kullanımdan sonra fırçanızı değiştirmeniz gerekir; çünkü diş fırçasının kılları yıpranır. Kıvrılmış veya kırılmış kıllar dişlerinizi düzgün şekilde temizleyemez. Birkaç ay sonra diş fırçasında bakteri ve gıda parçacıkları birikmeye başlar. Diş fırçanızı üç ayda bir değiştirdiğinizden emin olun." İfadelerini kullandı.

DİŞ İPİ KULLANIN

Diş ipinin önemine değinen Nazlı Nalcı "Henüz günlük diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getiremediyseniz; hemen başlamalısınız. Diş fırçanızın ulaşamadığı dişler arasındaki artıkları çıkarmak için günde en az bir kez diş ipi kullanmak gerekir. Fırçalama ve diş ipi ile çıkartılmayan artıklar dişlerinizde bakteri cenneti oluşturur. Günün sonunda hep diş ipi kullanın." dedi.