BUGÜNÜN ÇOCUKLARI YARINLARIMIZIN HASADI

Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, yoğun bir eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşıldığını ifade etti.

"Bugünün çocukları yarınlarımızın hasadı olacaklar" diyen Dülger,

"Bilim ve teknolojinin çok hızlı bir ivme kazandığı günümüzde öğrenciyi destekleyecek, öğrenmeyi zevkli kılacak ortamlar oluşturmamız çok önemli. Bakanlığımızca hazırlanan Eğitim 2023 Vizyonunda da hedeflenen ve amaçlanan esas odak nokta 'öğrenci'. Çünkü eğitim alanında yapılacak her türlü iyileştirmenin geri dönüşümü öğrencilerimizde gözlemlenecek. Hedeflenen 2053, 2071 yıllarının Türkiye'sinin söz sahibi olacak bugünün çocukları yarınlarımızın hasadı olacaklar."

ÖĞRENCİLERİMİZE OKULLARIMIZI SEVDİRMELİYİZ

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!

"Öğrencilerimize okullarımızı sevdirmeli, okul ortamlarını cazip hale getirmeli ve hep birlikte eğitimi daha keyifli hale getirmenin yollarını aramalıyız. Unutmayalım ki, her çiçeğe aynı oranda su verilmez. Çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini keşfedip onları doğru bir şekilde yönlendirmek oldukça önem taşımakta. Artık çocuklarımızdan beklentimiz sadece bir bilgi deposu olmalarından ötede araştıran, sorgulayan, dersler dışında da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde yer alan aktif bireyler haline getirmek. Bu konuda öğretmenlerimize, okul müdürlerimize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürleri ilçelerinde yapılan eğitim faaliyetleri, yürütülen etkinlikler ve proje çalışmaları hakkında bilgi verdi.