Bakan Gül, Ankara 74. Noter'de gerçekleştirilen parmak izi ile kimlik doğrulama sisteminin tanıtımına katıldı. Gül, noter tarafından sistemin uygulanmasını inceledi ve sistemin getirdiği kolaylıkları anlattı.
Noterlerde parmak izi ile kimlik doğrulama sistemi Ankara'da 6 noterde uygulanmaya başladı. 2022 yılı içerisinde Türkiye genelindeki tüm noterlerde uygulanması planlanan sistemle birlikte sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?

"Bu uygulama haksızlığa son vermek adına hayata geçiyor"

Uygulamada parmak iziyle kimlik doğrulama sisteminin saniyeler içinde gerçekleştirildiğini söyleyen Gül, "Noterlik hizmetleriyle ilgi çok önemli bir hizmetin pilot uygulamasına şahit olduk. Noterlik hizmetleri bildiğiniz gibi vatandaşlarımız için güvenli bir sistemi tanıtıyor. Güvenli bir sistem anlamına geliyor. Hem hukuki anlamda hem mali anlamda vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçeme için kurulan bir müessese noterlik. Özellikle vatandaşlarımız bazı işlemlerde mağduriyetlere maruz kalabiliyor. Kötü niyetli bazı kişilerin işlemleri uygulamalarında vatandaşlarımızın mali olarak ya da hukuki olarak bir takım sorunlar yaşadığını şahit ediyoruz. Özellikle tüm bu uygulamada bir haksızlığa son vermek adına çok önemli bir uygulama bugün hayata geçiyor. Az önce noter hanım da bizlere gösterdi. Artık yeni kimlik kartlarımızla çip uygulaması var biliyorsunuz. Burada parmak iziyle kimlik doğrulama sistemi uygulamasını başlatıyoruz pilot olarak, saniyeler sürüyor, kimlik kartını getiriyor vatandaş. Bu kimlik kartını normal zamanda bir başkasına aldığı ya da resimle farklı bir takım usule aykırı işler yaparak bir şekilde insan unsuru olan noterlikte işlem yapıp mali anlamda hukuki ticari anlamda bir başka vatandaşımıza zarar verebiliyor. Ama burada işlemi kimse parmak iziyle doğrulayarak, sistem bu anlamda güvenli bir işlemi tesis ediyor. Böylece pilot uygulama olarak başlayan bu uygulamayı 2022 yılında tüm noterliklerde hayta geçmesini bizler de bekliyoruz. Tüm bu uygulamalarla güvenli, hızlı bir işlem süreci yapılmış olacak" ifadelerini kullandı.