Fethin 1389'nci yıldönümü münasebetiyle Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken; programın konuşmacısı Muhammed Alpak Mekke'nin Fetih ruhunu anlattı.

Küçük hafız Bilal Nuri Başkurt'un Kuran tilavetinin ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, "Ateş Karıncaları Derneği olarak karınca kararınca gücümüzün kuvvetimizin yettiği müddetçe sizlerle farklı programlarla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Buradaki asıl amacımız ve gayemiz içinde bulunmuş olduğumuz kötü gidişatı durdurabilme noktasıdır."

"Bu vesileyle programlarımıza gelip iştirak eden siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Cenabı Hak inşallah 1389 yıl önce fethedilen Mekke'nin fetih ruhu ile yeniden hayata bağlanmak ve Peygamber efendimiz (s.a.v.) o gün Mekke'nin kapısından girerken düşmanlarının dahi kalbine sevgiyi hoşgörüyü muhabbeti yerleştirmişken bizlerde ümmeti olarak bu duygu ve düşüncelerle günümüzde yaşamayı bizlere nasip etsin" dedi.

İnegöl Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram ise "Bu akşam bir çok kişi farklı ortamlarda eğlence adı altında buluşurken bizler çok şükür Mekke'nin fetih ruhunu anlamak ve yaşamak için burada toplanmış bulunmaktayız. Yılbaşından bir kaç hatırlatma da bulunmak istiyorum. Yılbaşı akşamı dedikleri kavram 26 Aralık da batı kiliselerinin 6 Ocak da doğu kiliselerinin kutlamış olduğu İsa (a.s.)'ın sözde doğum günüdür. Çam ağacı diye süsledikleri Viking Tanrısı Odin'nin bu ağaca bereket getirdiklerine inanmasıdır. Noel baba olarak televizyonlarda iyilik elçisi olarak gösterdikleri insan baş piskopoz Aziz Nicholas aslında bir ekolün ismidir."

Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün? Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün?

"Bizi yenemeyen emparyalizim güçleri batı kültürü olan noel babayı Müslümanların evine sokarak müthiş tahribata yol açtı. Peki, Noel baba Müslümanlara hiç hediye getirdi mi? Tabi ki getirdi, Filistin de çocuklar cilli oynasın diye gökyüzünden misket bombaları yağdırdı sonra o misketler çocukların ellerinde patladı. Evlerinin üstleri aydınlansın diye havai fişek gibi fosfor bombaları attı insanların derilerini yaktı. Myanmar da Müslümanlara daha iyi eziyet etsinler diye Budistlere bir sürü hediye verdiler. Yemende katliam olsun diye herkes birbirini yesin diye iki tarafa da hediye paketleri içinde otomatik silahlar gönderdiler ve sonuçta bütün dünyada bir yıkım meydana getirdiler. Bu yıkımın adını da gizleyip süsleyip noel koydular. Ne kadar baskı yaparsanız yapın bizler bu akşam noel kutlamıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından programın konuşmacısı Muhammed Alpak Mekke'nin Fetih hazırlıklarını, fetih sırasında yaşananları, zafer sonrası Peygamber efendimiz (s.a.v.)'in örnek davranışlarını anlattı.