Demokratik Sol Parti Gençlik Kolu Başkanı Furkan Hallaçi yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle ben de bir şoför esnafıyım. Sizlere bir şoför olarak seslenmek istiyorum. 2020 yılının mutlu, umutlu ve huzurlu geçmesini tüm ulusumuza bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Dışarıda sizlerden desteklerinizi bekleyen tüm kara taşımacılığı yapan dostlarımıza destek olmak için bu açıklamayı yapmanın gerekliliğinin farkındayım"

GÜNDEM DEĞİŞTİRİLDİ

"Hepinizin bildiği üzere 2019 yılı ekonomik olarak herkes için kötü bir yıl oldu. 2020 yılı girmeden hemen önce yaşam standardının çok altında bir asgari ücret ile patlatılıp, yerli ve milli otomobil ile de gündem değiştirildi. Şimdide nakliyeci esnafımızın kazandığı üç kuruş para haksızca ellerinden alınmak istenmektedir. Mevcut iktidar, her zaman ki gibi zenginlerin yanında durarak, birilerinin borçlarını sıfırlarken veya birilerine ticareti amacı ile bir yerleri peşkeş çekerken, nakliyeci esnafına 6.65 den mazot satıp yaşamaya çalışması istenmektedir. Şoförlerimiz canı pahasına aldıkları yükü koruyup yollarda bu kış kıyamet günde varış noktasına ulaştırıyorlar. Gerek lastikleri patladı, gerek mazotları dondu, gerekse brandaları koptu ama kimseye isyan etmediler. Belki de dışarıdan bakıp, oh ne güzel akşama kadar sıcacık yerde araba kullanıyorlar diyenler var. Sizler evinizde sıcacık yataklarınızda yatarken bizler sizlerin mutluluğu için direksiyon sallıyoruz. Sofranızdaki yediğiniz maydanozdan, giydiğiniz kıyafetlere kadar neredeyse hemen her ürünün sizlere ulaşmasında emeğimiz var."

DİJİTAL TAKOGRAF UYGULAMASI

Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir

"Şimdi de bu mevcut yönetim anlayışı tutturmuş Avrupa ya uyum sağlayacağız bahanesi ile dijital takograf uygulaması ve ağır cezalar getiriyor. Bizler yapılmasın demiyoruz tamam uydurun ama şunları da göz ardı etmeyin. Avrupa da her 10 km de 500 araçlık güvenlikli ve kameralı otoparklar var. Türkiye'de karayollarına da 25 km de bir yapın. Avrupa da nakliyeciler her yılsonu %9 vergi iadesi alıyor. Siz de Türk emekçi şoförlerine aynı olanakları önce hazırlayın. Türkiye de olması gereken her şey yapılıp Avrupa ya uyulabilir ama şu an Türkiye'de yolların emekçileri ne ekonomik olarak nede Türkiye karayolları sistemi buna hazır değil. Sizler ülkenin boşalan hazinesine üç beş kuruş daha fazla para sokabilmek için emekçi şoför dostlarımızın ödeyeceği cezalara umut bağlıyor olamazsınız. Zor şartlarda ve ekonomik yapıda hayatta kalabileceğimize inanıyor musunuz ? Buradan haklı mücadelemizde bizlere destek olunmasını istiyoruz. Bizler on yıllardır babadan oğula Türkiye'nin hayatta kalabilmesini sağlayan can damarlarının emekçileriyiz. Yani bu ülkenin canı ve kanıyız. Bizler görünmeyen kahramanlarız. Eğer şoför esnafı kontak kapatırsa emin olun ülkemiz hayat damarlarının içindeki kan akışını kaybetmiş olur. Doğru şartlar ve zemin hazırlanana kadar bu yasanın askıya alınmasını, sistem düzeltildikten sonra bu yasaya seve seve uyacağımızı belirtmek istiyoruz. Mazot, vergi ve karayollarının şartları iyileştirilmeden yapılan uygulama zalimliktir ve bize yaşama şansı bırakmamaktadır"